Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Γλυκαντικά: Οι κίνδυνοι από την υπερκατανάλωση ουσιών που υποκαθιστούν τη ζάχαρη

© Φωτογραφία : CC0Κέικ
Κέικ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.09.2021
Βρείτε μας
Τα γλυκαντικά πέρα από τη θετική τους δράση, κρύβουν και κινδύνους. Τι πρέπει να προσέξουμε.
τεχνητές γλυκαντικές ουσίες εδώ και χρόνια, θεωρούνταν μια λύση για την πρόληψη ασθενειών, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2, ωστόσο, ορισμένες μελέτες προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις από την υπερκατανάλωσή τους.
Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή γλυκαντικά συγκαταλέγονται:
η σακχαρίνη
η στέβια
η ξυλιτόλη
το τρούβια
Όλα τους είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες και δεν επηρεάζουν το επίπεδο της ινσουλίνης και του σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Έμα Κάρντερ, και αφού είναι παρόμοια με τη ζάχαρη, τα άτομα με διαβήτη μπορούν να απολαύσουν τα αγαπημένα τους φαγητά.
Περιπολικό της Αστυνομίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.09.2021
Κόσμος
"Ας γδυθούμε": Αστυνομικοί έκαναν σεξ εν ώρα διάρρηξης - Τους έψαχναν και σε νοσοκομείο
Αντίθετα, αρκετές έρευνες προειδοποιούν για τις παγίδες που κρύβονται σε γλυκαντικές ουσίες.
Ο Ντέιβιντ Λούντγουικ, ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας και απώλειας βάρους σε Νοσοκομείο της Βοστώνης, προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι που εξοικειώνονται με τα τεχνητά γλυκαντικά, εν δυνάμει κινδυνεύουν.
Για παράδειγμα: αν κάποιος πιει μια Cola-Cola Zero (χωρίς ζάχαρη και με μηδενικές θερμίδες), μπορεί να πει πως θα φάει και ένα κέικ. Κατά συνέπεια, μπορεί να προκύψουν προβλήματα στον μεταβολισμό.
Επιπλέον, τα γλυκαντικά αλλάζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη γεύση, με αποτέλεσμα τα φρούτα και τα λαχανικά, για παράδειγμα, τρόφιμα που περιέχουν φυσική ζάχαρη να τείνουν να φαίνονται πιο άγευστα και άνοστα.
Έτσι, τελικά αρχίζουμε να τρώμε περισσότερα γλυκά με αποτέλεσμα το βάρος μας να αυξάνεται.
Η αθλήτρια της αναρρίχησης Γιοχάνα Φάρμπερ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.09.2021
Αθλητικά
Τα πλάνα της οργής: Τα κοντινά που έκανε η κάμερα στα οπίσθια αθλήτριας εξόργισαν τους τηλεθεατές
Επίσης, το να «αποκηρύξουμε» τα αναψυκτικά με ζάχαρη από τη ζωή και τη διατροφή μας, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, καθώς εθιζόμαστε στη ζάχαρη και δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή χωρίς αυτήν.
Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες έχουν εγκριθεί σε πολλές χώρες ως υποκατάστατα της ζάχαρης, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη απέναντί τους.
Όταν εγκρίνεται ένα γλυκαντικό, οι αρχές λαμβάνουν υπόψη τον άμεσο κίνδυνο που ενέχει μια τέτοια ουσία, όπως η τοξικότητα και ο κίνδυνος καρκίνου.
Κατά συνέπεια, οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέγουμε τρόφιμα που περιέχουν φυσική ζάχαρη και να πίνουμε ένα ποτηράκι με νερό αντί να ανοίξουμε ένα αναψυκτικό.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала