Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Άγκυρα: Να μην περιορίζονται τα θρησκευτικά καθήκοντα μαθητών της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOCΤουρκική σημαία
Τουρκική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021
Βρείτε μας
Με νέα παρέμβασή της στη Θράκη, η Τουρκία ζητά μειωμένο ωράριο κάθε Παρασκευή στα μειονοτικά σχολεία.
Για τουρκική μειονότητα στη Θράκη κάνει λόγο η Άγκυρα, καταγγέλλοντας μάλιστα περιορισμό των «θρησκευτικών καθηκόντων» μαθητών και καθηγητών.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ανακαλέσουν αυτήν την απόφαση που περιορίζει τους μαθητές που σπουδάζουν στα δημοτικά σχολεία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τους καθηγητές να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα» αναφέρει με tweet του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Πριν από τέσσερις ημέρες, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με περιεχόμενο την επιστολή του συλλόγου Δασκάλων Ροδόπης-Έβρου της ΕΠΑΘ για τη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων της Θράκης κατά την ημέρα της Παρασκευής.
Αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ για τη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων της Θράκης
Αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ για τη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων της Θράκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021
Αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ για τη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων της Θράκης
Πιο συγκεκριμένα, διατυπώθηκε το αίτημα της κατά μισής ώρας νωρίτερα λήξης των μαθημάτων την Παρασκευή προκειμένου να διευκολύνονται οι Μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί και μαθητές για την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Μειονοτικοί εκπαιδευτικοί σε αυτή τους την επιστολή τονίζουν πως:
«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: Φ.8.2/2.4/8354/17-09-2021 οδηγία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/Βάθμιας και Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καλούνται οι διευθυντές των μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου και Ροδόπης για την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του εγκεκριμένου ωρολογίου προγράμματος όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας χωρίς καμία παρέκκλιση, η οποία και ερμηνεύτηκε ότι αφορούσε και την λειτουργία του προγράμματος της ιερής ημέρας για τους Μουσουλμάνους, της Παρασκευής».
Ο βουλευτής Ροδόπης ζητά από την υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στην ανάκληση της οδηγίας υπ’ αριθμ. πρωτ.: Φ.8.2/2.4/8354/17-09-2021 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/Βάθμιας και Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διευκρινίζοντας ξεκάθαρα ότι η αποχώρηση όλων των δασκάλων και μαθητών των μειονοτικών δημοτικών σχολείων των νομών Ροδόπης και Έβρου μπορεί να γίνεται μισή ώρα πριν την προσευχή της Παρασκευής.
Αυτή η αποχώρηση είναι απαραίτητο να αποτυπώνεται και στο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας των Μειονοτικών σχολείων και να διαθέτει και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και των κηδεμόνων.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала