Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Δάσκαλος κατασκεύασε ρομπότ για να βοηθήσει μαθητές στις απομακρυσμένες βουνοκορφές των Άνδεων

© RuptlyΔάσκαλος κατασκευάζει ρομπότ για να βοηθήσει μαθητές στις απομακρυσμένες βουνοκορφές των Άνδεων
Δάσκαλος κατασκευάζει ρομπότ για να βοηθήσει μαθητές στις απομακρυσμένες βουνοκορφές των Άνδεων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021
Βρείτε μας
Ένας δάσκαλος στο Περού κατασκεύασε ένα ρομπότ που θα βοηθήσει την εκπαίδευση μαθητών σε απομακρυσμένα μέρη στις Άνδεις.
Ο Περουβιανός δάσκαλος Γουόλτερ Βελάσκεζ στράφηκε στην τεχνολογία για να βοηθήσει καλύτερα τους μαθητές του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία του Kipi, ενός διαδραστικού ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά στη διαδικασία της μάθησης.
Ο Βελάσκεζ, ο οποίος διδάσκει παιδιά στην Κολκμπάμπα, που βρίσκεται στις Άνδεις, επισκέπτεται τους μαθητές του που κατοικούν στην ορεινή περιοχή, με ποδήλατο, φέρνοντας μαζί του τον Kipi.
"Σχεδόν το 40% των μαθητών μου και των οικογενειών τους επέστρεψαν στις κοινότητές τους και η έλλειψη πρόσβασης στο διαδίκτυο, οι δυσκολίες με την ηλεκτρική ενέργεια και άλλα προβλήματα με δυσκόλεψαν λίγο στον διδακτικό μου ρόλο", εξήγησε ο Βελάσκεθ.
Δίψα για μάθηση: Παιδιά από το Περού περπατούν χιλιόμετρα για να κάνουν μάθημα μέσω ραδιοφώνου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.05.2020
Δίψα για μάθηση: Παιδιά από το Περού περπατούν χιλιόμετρα για να κάνουν μάθημα μέσω ραδιοφώνου
Το ρομπότ, βάρους 6 κιλών, παίρνει το όνομά του από το "quipi", μια λέξη που αναφέρεται στο φορτίο που κουβαλάει κάποιος στην πλάτη του τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.
"Μαθαίνω κάθε μέρα όλο και περισσότερο με το ρομπότ Kipi, γιατί πριν δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε σωστά μέσω κινητού τηλεφώνου", σχολίασε ένας μαθητής.
Το ρομπότ, φορτισμένο με φωτοβολταϊκά πάνελ, είναι ικανό να δίνει μαθήματα και να λύνει εύκολα και γρήγορα προσθέσεις και αφαιρέσεις.
Αγόρι έφτιαξε σχολείο στο σπίτι του για να βοηθήσει τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.09.2020
Αγόρι έφτιαξε σχολείο στο σπίτι του για να βοηθήσει τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο
Ο Kipi μπορεί επίσης να αναπαράγει επεξηγηματικά βίντεο σε μια οθόνη ενσωματωμένη στο σώμα του, η οποία σύμφωνα με τον δημιουργό της "έχει εξελιχθεί αρκετά από τον πρώτο της σχεδιασμό".
"Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε ένα παλιό ραδιόφωνο ως κεφάλι, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλεκτροκόλλησης συνδυασμένο με παλιούς λαμπτήρες για τα μάτια, μια ζυγαριά ως βάση και όλα αυτά πρέπει να είναι ισορροπημένα", δήλωσε ο δάσκαλος.
Ο "δάσκαλος-εφευρέτης" Γουόλτερ Βελάσκεθ συνεχίζει να ερευνά νέες μεθόδους για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала