Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε - Διατροφολόγος εξηγεί

© Φωτογραφία : CC0Ωμό κρέας
Ωμό κρέας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, το πλύσιμο του κρέατος και των πουλερικών πριν το μαγείρεμα… δεν συστήνεται από τους ειδικούς.
Η καθαριότητα λένε είναι η μισή αρχοντιά και αυτό οπωσδήποτε ισχύει και στη μαγειρική αλλά με τα κρέατα απαιτείται προσοχή.
Στην κουζίνα, όλα θα πρέπει να είναι καθαρά πριν μαγειρέψουμε: ο πάγκος και οι επιφάνειες που χρησιμοποιούμε, το ξύλο κοπής και τα σκεύη.
Ωστόσο, όταν ετοιμαζόμαστε να μαγειρέψουμε κρέας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην το πλένουμε, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Άνια Χιλ.
Έβαλε τον βιαστή της κόρης του να σκάψει τον τάφο του  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.09.2021
Κόσμος
Ανάγκασε διεστραμμένο φίλο του που βίασε την 6χρονη κόρη του να σκάψει τον τάφο του και τον έθαψε
Για εκείνη, το πλύσιμο των κρεάτων δεν είναι καλή ιδέα γιατί αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηρίων.
Αυτό μπορεί να γίνει τόσο μέσω της κουζίνας όσο και από το σώμα μας την ώρα που πάμε να το μαγειρέψουμε.
«Όσον αφορά τα λαχανικά, το πλύσιμο βοηθά στην απομάκρυνση της άμμου ή της βρωμιάς. Μειώνει την ποσότητα των μικροβίων στην επιφάνεια. Αλλά όταν πρόκειται για κρέας και πουλερικά, τα πράγματα αλλάζουν», υπογραμμίζει η ειδικός.
H Taylor J Anderson - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.09.2021
Κόσμος
Ανώμαλη καθηγήτρια έβαζε μαθητή να την τραβά βίντεο ενώ αυνανιζόταν – Έκαναν σεξ στην παραλία
Επιπλέον, εάν το κρέας είναι συσκευασμένο, σημαίνει ότι είναι ασφαλές και έτοιμο για μαγείρεμα αφού οι αρμόδιες εταιρείες διαθέτουν συστήματα που προστατεύουν από τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να το μαγειρέψετε στην κατάλληλη θερμοκρασία:
Το κοτόπουλο θα πρέπει να το μαγειρεύεται στους 74 βαθμούς Κελσίου και πάνω.
Το βοδινό κρέας, το χοιρινό και το αρνί στους 63 βαθμούς Κελσίου.
Τον κιμά στους 71 βαθμούς Κελσίου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала