https://sputniknews.gr/20210924/giati-den-prepei-na-plenoyme-to-kreas-prin-to-mageirepsoyme---diatrofologos-exigei-18132990.html
Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε - Διατροφολόγος εξηγεί
Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε - Διατροφολόγος εξηγεί
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, το πλύσιμο του κρέατος και των πουλερικών πριν το μαγείρεμα… δεν συστήνεται από τους ειδικούς. 24.09.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-09-24T10:37+0300
2021-09-24T10:37+0300
2021-09-24T12:17+0300
βακτήρια
μαγειρική
κρέας
βακτήριο
υγεία
κρέατα
πλύσιμο
μαγείρεμα
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/09/17/18132643_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_ef4a9f5e09d61dd77dd7c69413f89908.jpg
Η καθαριότητα λένε είναι η μισή αρχοντιά και αυτό οπωσδήποτε ισχύει και στη μαγειρική αλλά με τα κρέατα απαιτείται προσοχή.Στην κουζίνα, όλα θα πρέπει να είναι καθαρά πριν μαγειρέψουμε: ο πάγκος και οι επιφάνειες που χρησιμοποιούμε, το ξύλο κοπής και τα σκεύη.Ωστόσο, όταν ετοιμαζόμαστε να μαγειρέψουμε κρέας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην το πλένουμε, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Άνια Χιλ.Για εκείνη, το πλύσιμο των κρεάτων δεν είναι καλή ιδέα γιατί αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηρίων.Αυτό μπορεί να γίνει τόσο μέσω της κουζίνας όσο και από το σώμα μας την ώρα που πάμε να το μαγειρέψουμε.«Όσον αφορά τα λαχανικά, το πλύσιμο βοηθά στην απομάκρυνση της άμμου ή της βρωμιάς. Μειώνει την ποσότητα των μικροβίων στην επιφάνεια. Αλλά όταν πρόκειται για κρέας και πουλερικά, τα πράγματα αλλάζουν», υπογραμμίζει η ειδικός. Επιπλέον, εάν το κρέας είναι συσκευασμένο, σημαίνει ότι είναι ασφαλές και έτοιμο για μαγείρεμα αφού οι αρμόδιες εταιρείες διαθέτουν συστήματα που προστατεύουν από τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να το μαγειρέψετε στην κατάλληλη θερμοκρασία:
https://sputniknews.gr/20210922/anagkase-diestrammeno-filo-toy-poy-viase-tin-6hroni-kori-toy-na-skapsei-ton-tafo-toy-kai-ton-ethapse-18091550.html
https://sputniknews.gr/20210922/diestrammeni-kathigitria-evaze-mathiti-na-tin-trava-vinteo-eno-aynanizotan--ekanan-sex-stin-paralia-18096497.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/09/17/18132643_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_740ac32c855a400da8411dd5afd551b1.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
βακτήρια, μαγειρική, κρέας, βακτήριο, υγεία, κρέατα, πλύσιμο, μαγείρεμα
βακτήρια, μαγειρική, κρέας, βακτήριο, υγεία, κρέατα, πλύσιμο, μαγείρεμα
Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε - Διατροφολόγος εξηγεί
10:37 24.09.2021 (Ανανεώθηκε: 12:17 24.09.2021) Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, το πλύσιμο του κρέατος και των πουλερικών πριν το μαγείρεμα… δεν συστήνεται από τους ειδικούς.
Η καθαριότητα λένε είναι η μισή αρχοντιά και αυτό οπωσδήποτε ισχύει και στη μαγειρική αλλά με τα κρέατα απαιτείται προσοχή.
Στην κουζίνα, όλα θα πρέπει να είναι καθαρά πριν μαγειρέψουμε: ο πάγκος και οι επιφάνειες που χρησιμοποιούμε, το ξύλο κοπής και τα σκεύη.
Ωστόσο, όταν ετοιμαζόμαστε να μαγειρέψουμε κρέας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην το πλένουμε, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Άνια Χιλ.

22 Σεπτεμβρίου 2021, 20:52
Για εκείνη, το πλύσιμο των κρεάτων δεν είναι καλή ιδέα γιατί αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηρίων.
Αυτό μπορεί να γίνει τόσο μέσω της κουζίνας όσο και από το σώμα μας την ώρα που πάμε να το μαγειρέψουμε.
«Όσον αφορά τα λαχανικά, το πλύσιμο βοηθά στην απομάκρυνση της άμμου ή της βρωμιάς. Μειώνει την ποσότητα των μικροβίων στην επιφάνεια. Αλλά όταν πρόκειται για κρέας και πουλερικά, τα πράγματα αλλάζουν», υπογραμμίζει η ειδικός.

22 Σεπτεμβρίου 2021, 23:21
Επιπλέον, εάν το κρέας είναι συσκευασμένο, σημαίνει ότι είναι ασφαλές και έτοιμο για μαγείρεμα αφού οι αρμόδιες εταιρείες διαθέτουν συστήματα που προστατεύουν από τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να το
μαγειρέψετε στην
κατάλληλη θερμοκρασία:
Το κοτόπουλο θα πρέπει να το μαγειρεύεται στους 74 βαθμούς Κελσίου και πάνω.
Το βοδινό κρέας, το χοιρινό και το αρνί στους 63 βαθμούς Κελσίου.
Τον κιμά στους 71 βαθμούς Κελσίου.