Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
 - Sputnik Ελλάδα, 1920
Αθλητικά
Αθλητικές ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα σπορ. Οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς αθλητικές στιγμές με επικαιρότητα και σχολιασμό.

Με self test οι προπονήσεις και οι αγώνες για ανήλικους αθλητές 12-17 ετών ως τα τέλη Οκτωβρίου

© AP Photo / Petros GiannakourisSelf test στην Αθήνα
Self test στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021
Βρείτε μας
H Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να παραταθούν έως 31/10 τα self test για τους ανήλικους αθλητές.
Η διεξαγωγή self test για τους ανήλικους αθλητές ηλικίας 12-17 ετών, προκειμένου να προπονούνται και να παίρνουν μέρος σε αγώνες, πήρε παράταση ως τις 31/10, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.
Μπάλα ποδοσφαίρου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.08.2021
Αθλητικά
Νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους αθλητές και προπονητές-Τι ισχύει για αγώνες και προπονήσεις
Σκοπός της παράτασης είναι οι ανήλικοι αθλητές να έχουν το χρόνο να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους (καθώς από τη στιγμή που θα έχουν στα χέρια τους έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, απαλλάσσονται της υποχρέωσης ελέγχου για κορονοϊό), υπό τις εξής προϋποθέσεις:
Τα self test θα πρέπει να γίνονται παρουσία του υπεύθυνου COVID-19 του σωματείου ή του προπονητή.
Θα γίνεται από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες ενημέρωση προς τους αθλητές και γονείς για τα οφέλη του εμβολιασμού στον αθλητισμό.
Καταγραφή και αποστολή εβδομαδιαίως των στοιχείων που αναφέρονται στις οδηγίες της ΓΓΑ (αριθμός εμβολιασμένων/νοσήσαντων, αριθμός τεστ ανά είδος, κρούσματα) από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, ως προϋπόθεση συνέχισης της αθλητικής δραστηριότητας.
Οι ανήλικοι αθλητές υποχρεούνται να προβαίνουν σε έναν αυτοδιαγωνιστικό έλεγχο της εβδομάδα, για τα αθλήματα χαμηλής και χαμηλής-μεσαίας επικινδυνότητας και σε δύο τεστ την εβδομάδα για τα αθλήματα μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας (ομαδικά κλειστού και ανοιχτού χώρου και μαχητικά).

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους αθλητές

Για τους ανεμβολίαστους αθλητές 18 ετών και άνω, ισχύει η υποχρέωση πραγματοποίησης ενός ή δύο rapid test την εβδομάδα, ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας κάθε αθλήματος.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή σε αγώνες, για τους αθλητές έως και 17 ετών απαιτείται έλεγχος PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας, την ημέρα του αγώνα, ενώ για τους 18 και άνω έλεγχος PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Οι πλήρως εμβολιασμένοι αθλητές εξαιρούνται της υποχρέωσης ελέγχου.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала