Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ο Μητσοτάκης ανέπτυξε στον ΟΗΕ τη στρατηγική της Ελλάδας ενάντια στην κλιματική αλλαγή

© Φωτογραφία : George Vitsaras/ SOOCΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στην 8η Σύνοδο EU Med
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 8η Σύνοδο EU Med  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.09.2021
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου, τον οποίο συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τη στρατηγική της Ελλάδας ενάντια στην κλιματική αλλαγή το Σάββατο (25/09).
Tη στρατηγική της Ελλάδας ενάντια στην κλιματική αλλαγή ανέπτυξε, το Σάββατο (25/09), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε στον Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για την Ενέργεια, τον οποίο συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, κατά το σχετικό μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, διασφαλίζοντας τη χρήση καθαρής ενέργειας από όλο και περισσότερους ανθρώπους».
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.09.2021
Το "αποτύπωμα" της ελληνικής παρουσίας στη Νέα Υόρκη - Τα θέματα στην "κορυφή" της ατζέντας
Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τη στρατηγική της Ελλάδας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, λέγοντας πως στόχος είναι το κλείσιμο των λιγνιτοπαραγωγικών μονάδων έως το 2025, δηλαδή τρία χρόνια νωρίτερα από τις εκτιμήσεις, προσθέτοντας ότι «θα διαθέσουμε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξουμε τη διαδικασία μετάβασης στις λιγνιτοπαραγωγές περιοχές».
Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε πως «σχεδιάζουμε να διπλασιάσουμε την εγκατεστημένη ισχύ αιολικών και ηλιακών μονάδων με φωτοβολταϊκά έως το 2030 και αναπτύσσουμε ταυτόχρονα έναν συνεκτικό οδικό χάρτη με στόχο την εισαγωγή μιας οικονομίας υδρογόνου στην Ελλάδα».
Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση και συμπλήρωσε: «Για τα μεγαλύτερα νησιά εφαρμόζουμε ένα μεσοπρόθεσμο επενδυτικό πρόγραμμα για νέες γραμμές ηλεκτρικής διασύνδεσης, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουν στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να προάγουμε την ενεργειακή τους ασφάλεια».
Τέλος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Για μικρότερα, μη διασυνδεδεμένα νησιά, εφαρμόζουμε ειδικά στοχευμένες λύσεις για να μειώσουμε το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον, ή ολοκληρωμένες λύσεις με στόχο να αναπτύξουμε ενεργειακά συστήματα 100% απαλλαγμένα από τον άνθρακα».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала