Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Self test: Κάθε πότε πρέπει να το κάνουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές

© AP Photo / Peter DejongSelf test
Self test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.09.2021
Με σύμμαχο τα self tests, οι μαθητές Δημοτικών και τα ανεμβολίαστα παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων πηγαίνουν στο σχολείο.
Οι μαθητές έχουν επιστρέψει στη δια ζώσης εκπαίδευση και έτσι όσοι δεν έχουν κάνουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού (από 12 ετών και πάνω), πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα σε self test.

Κάθε πότε πρέπει να κάνουν self test οι μαθητές

Η διενέργεια του self test σε μαθητές Δημοτικών και ανεμβολίαστα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο.
Self test στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021
Αθλητικά
Με self test οι προπονήσεις και οι αγώνες για ανήλικους αθλητές 12-17 ετών ως τα τέλη Οκτωβρίου

Πού δηλώνεται το αποτέλεσμα του self test

Το αποτέλεσμα του self test σε μαθητές, μέχρι στιγμής, δηλώνεται στη σχετική ιστοσελίδα self-testing.gov.gr και μόνο αν είναι αρνητικό, εκδίδεται η σχολική κάρτα με την οποία επιτρέπεται η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο.
Ωστόσο, η διαδικτυακή πλατφόρμα edupass.gov.gr έρχεται και θα αντικαταστήσει τη σχολική κάρτα αλλά και το sef-testing.gov.gr, που είναι για τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.
Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναφέρεται: «Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, στη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Ως την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας εξακολουθούν να δηλώνουν αποτελέσματα ελέγχου και να εκδίδουν βεβαιώσεις μέσω του self-testing.gov.gr».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала