Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Γάλα: Πόσο επικίνδυνο είναι να το απολαμβάνουμε καθημερινά;

© © Photo: East NewsΓαλακτοκομικά προϊόντα (φωτ. αρχείου)
Γαλακτοκομικά προϊόντα (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.09.2021
Βρείτε μας
Η κατανάλωση γάλακτος πρωτοστατεί σε μια υγιεινή και καλά ισορροπημένη διατροφή, καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες και μέταλλα. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση θρεπτικών και καλής ποιότητας προϊόντων μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Ένας ειδικός εξηγεί αν μπορείτε να πίνετε γάλα κάθε μέρα.
Εάν δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να πίνετε γάλα κάθε μέρα χωρίς κίνδυνο για την υγεία σας, εξηγεί η διατροφολόγος Anna Beloúsova.Η ειδικός τονίζει ότι το γάλα είναι μια τροφή «αρκετά προσαρμοσμένη για τον ανθρώπινο οργανισμό και επίσης μια τέλεια πηγή πρωτεΐνης».
Ωστόσο, εάν έχετε διάρροια, ναυτία ή φούσκωμα μετά την κατανάλωση γάλακτος, είναι σκόπιμο να το προσθέσετε άλλα τρόφιμα στη διατροφή σας όπως τηγανίτες ή δημητριακά.
Γάλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.09.2021
Έρευνα: Όσοι καταναλώνουν πολλά γαλακτοκομικά, έχουν λιγότερες πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις
Μια άλλη επιλογή θα ήταν η λήψη του ενζύμου που ονομάζεται λακτάση, η οποία βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τη λακτόζη.
Η γαλακτοκομική ζύμωση όπως το γιαούρτι είναι επίσης μια τέλεια επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, λέει η Beloúsova σε ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Zvezda.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала