Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έφερνε ποτά «μπόμπες» από τη Βουλγαρία - Βίντεο

© Φωτογραφία : Twitter.com/hellenicpoliceεγκληματική οργάνωση παρασκευής και διοχέτευσης αλκοολούχων ποτών
εγκληματική οργάνωση παρασκευής και διοχέτευσης αλκοολούχων ποτών  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Όπως αναφέρει η ελληνική αστυνομία συνελήφθησαν δώδεκα μέλη εγκληματικής οργάνωσης,που έφερναν ποτά «μπόμπες» από τη Βουλγαρία έπειτα από αστυνομική επιχείρηση και τη συνδρομή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, στις περιοχές των Σερρών, της Λάρισας, της Αττικής, της Καρδίτσας και της Βοιωτίας.
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης 12 ατόμων τα οποία μετέφεραν από τη Βουλγαρία, λαθραία αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά, προχώρησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία εχθές, Τρίτη 28/9, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και τη συνδρομή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, σε περιοχές των Σερρών, της Λάρισας, της Αττικής, της Καρδίτσας και της Βοιωτίας εντοπίστηκε και εξαρθρώθηκε η εν λόγω οργάνωση ενώ σχηματίστηκε δικογραφία.

Από τις αρχές του έτους η δραστηριότητα

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, εισήγαγαν παράνομα από τη Βουλγαρία αιθυλική αλκοόλη, για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών καθώς και συσκευασμένα ποτά, στα οποία επανατοποθετούσαν νέες ελληνικές ετικέτες αντικαθιστώντας τις πραγματικές. Στη συνέχεια, διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά τα ποτά χωρίς να καταβάλουν τους προβλεπόμενους δασμούς και φόρους, αποκομίζοντας για τον εαυτό τους τεράστια οικονομικά οφέλη.

Η δικογραφία

Σε βάρος της 12μελούς οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για τα σήματα και τα ναρκωτικά.
Οι διαφυγόντες φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις, μόνο από τις κατασχεθείσες ποσότητες, ξεπερνούν τις 850.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη της ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Στον εισαγγελέα ο 33χρονος για τη ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.09.2021
Ελλάδα
Ληστεία τράπεζας στη Μητροπόλεως: Νέο βίντεο με τη σύλληψη του 33χρονου δραπέτη

Το χρονικό της υπόθεσης

Η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ειδικά φορτηγά οχήματα, προκειμένου να μεταφέρει αρχικά τις λαθραίες ποσότητες σε αποθήκη σε περιοχή των Σερρών.
Στη συνέχεια, μετέφεραν τις ποσότητες σε αποθήκες στη Λάρισα, όπου άλλαζαν τις ετικέτες στα μπουκάλια και στη θέση τους επικολλούσαν πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες επώνυμων εταιρειών.

Σε μικρές ποσότητες η μεταφορά για να ξεφύγουν της τσιμπίδας του νόμου

Τα μέλη της 12μελούς οργάνωσης, φρόντιζαν ώστε η μεταφορά στις αποθήκες της νόμιμης επιχείρησης να γίνεται σταδιακά και σε μικρές ποσότητες, προκειμένου οι ποσότητες οινοπνεύματος να μπορούν να δικαιολογηθούν.
Στη συνέχεια διοχέτευαν τα αλκοολούχα ποτά στη λιανική ενώ τη λαθραία αιθυλική αλκοόλη μέσω μεταφορικών εταιριών σε διάφορα μέρη της επικράτειας.

Η λίστα των κατασχεθέντων

18 δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη, των 1.000 λίτρων η καθεμία
770 δοχεία με αιθυλική αλκοόλη, των 10 λίτρων το καθένα
880 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης
900 λίτρα σε πλαστικές φιάλες που περιείχαν αλκοολούχα ποτά
3.396 φιάλες αλκοολούχων ποτών
10.000 πλαστές ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών
ειδική κατασκευή – εργαλεία για την απόξεση ετικετών
8 οχήματα, τράκτορας με επικαθήμενο ρυμουλκούμενο
2.145 γραμμάρια ηρωίνη
9.200 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала