Γαστρεντερολόγος προειδοποιεί: Αυτό το είδος τσαγιού κρύβει κίνδυνο για την υγεία

© ΦωτογραφίαΤσάι
Τσάι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Το τσάι είναι το ιδανικό ρόφημα ειδικά όταν η θερμοκρασία πέφτει, καθώς μία κούπα μας δίνει την αίσθηση της θαλπωρής και της ζεστασιάς. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος το αγαπημένο ρόφημα να γίνει επικίνδυνο για την υγεία.
Ένα φλιτζάνι τσάι θεωρείται σύμμαχος της υγείας και ένας ακίνδυνος τρόπος για να ζεσταθούμε όταν κάνει κρύο. Ωστόσο, αν δεν γνωρίζετε πώς να το προετοιμάσετε σωστά, τότε ίσως εξελιχθεί σε επικίνδυνο για το σώμα ρόφημα, προειδοποιεί γαστρεντερολόγος.
Όπως αναφέρει η γαστρεντερολόγος Μαργκαρίτα Αρτζουμανιάν, μιλώντας στο Sputnik, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζεστά ροφήματα μπορούν να οδηγήσουν «στην ανάπτυξη καρκίνου και μπορούν να βλάψουν τον οισοφάγο ή τον λάρυγγα».
Γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει να φτιάχνουμε το τσάι μας με βραστό νερό, ενώ θα πρέπει να το πίνουμε μόλις κρυώσει ελαφρώς.
Άρα το καυτό τσάι πρέπει να αποφεύγεται.
Πράσινο τσάι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.07.2021
Πράσινο τσάι: Αυτά είναι τα τέσσερα μυστικά οφέλη του

Η καλύτερη θερμοκρασία να πίνουμε το τσάι

Η καλύτερη θερμοκρασία για να πιούμε άφοβα το τσάι μας είναι σε θερμοκρασία σώματος ή λίγο πιο ζεστό, στους 40 βαθμούς, σίγουρα πάντως όχι βραστό.
Η γαστρεντερολόγος συνιστά επίσης «να περιμένετε πέντε λεπτά για να μην έχετε την αίσθηση ότι καίγεστε».
Σύμφωνα με την ίδια, η αίσθηση ότι ζεσταινόμαστε πίνοντας τσάι είναι περισσότερο ψυχολογική παρά σωματική.
Καρύδια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.09.2021
Καρύδια: Το σημαντικότερο όφελος για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωση
«Το στόμα μας αντιλαμβάνεται τη θερμοκρασία του τσαγιού και μας δημιουργεί την αίσθηση ότι μας ζεσταίνει, ωστόσο, το στομάχι δεν αισθάνεται την αλλαγή της θερμοκρασίας. Είναι περισσότερο ψυχολογικό» σημειώνει.
Μάλιστα, η ίδια συστήνει, προκειμένου να κάνουμε το τσάι μας πιο ωφέλιμο για την υγεία, να προσθέτουμε βότανα όπως θυμάρι, ή ακόμα και αποξηραμένα μήλα, φλούδα πορτοκαλιού ή κανέλα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала