Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κορονοϊός - έρευνα: Πόσοι δίσταζαν να εμβολιαστούν και τελικά άλλαξαν γνώμη μέσα στον χρόνο

© Φωτογραφία : Menelaos Michalatos / SOOCΕμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Έρευνα στις ΗΠΑ καταγράφει τα ποσοστά εκείνων που δήλωναν πρόθυμοι να εμβολιαστούν και τελικά το έπραξαν αλλά και όσους άλλαξαν γνώμη. Όπως προκύπτει, η διστακτικότητα για τον εμβολιασμό μειώθηκε από τα τέλη του 2020 στις αρχές του 2021.
Η διστακτικότητα των πολιτών να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη διαδικασία εμβολιασμού παγκοσμίως.
Στις ΗΠΑ, έγινε μία νέα έρευνα που μελετά τον συσχετισμό μεταξύ του αρχικού δισταγμού κάποιου να εμβολιαστεί και το εάν τελικά εμβολιάστηκε. Συμμετείχαν 4.654 άτομα με 59% γυναίκες και μέση ηλικία τα 50,7 έτη και το 74% (3.439 άτομα) ολοκλήρωσε την περίοδο παρακολούθησης.
Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA, συνόψισαν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.
Όπως προκύπτει, από όσους αρχικά είχαν εκδηλώσει προθυμία να εμβολιαστούν, το 54% είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση, το 39% θεωρούσε πιθανό μάλλον να εμβολιαστεί, και το 7% μη πιθανό να εμβολιαστεί.

Οι πιο πρόθυμοι για εμβολιασμό

Η προθυμία να εμβολιαστεί κανείς ήταν μεγαλύτερη σε όσους ήταν απόφοιτοι πανεπιστημίου σε σχέση με τους μη (76% έναντι 65%), και στην παρακολούθησή τους αυτό αντανακλάται στον εμβολιασμό με ποσοστό 54% έναντι 43%.
Εμβόλιο Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Κόσμος
Μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό ένας εμβολιασμένος; Ποιο το πλεονέκτημα έναντι του ανεμβολίαστου
Από τους υποψήφιους για εμβολιασμό και δεν είχαν αποκλειστεί για κάποιον λόγο από τον εμβολιασμό στην παρακολούθηση, το 51% είχε κάνει μία δόση εμβολίου τουλάχιστον, το 22% θεωρεί πιθανό να εμβολιαστεί και το 27% μάλλον απίθανο.
Η αυτοαναφορά του εμβολιασμού (1.949 άτομα) επιβεβαιώθηκε με τη μελέτη των αντισωμάτων IgG έναντι της πρωτεΐνης spike του ιού.
Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι η διστακτικότητα για τον εμβολιασμό δεν είναι σταθερή στον χρόνο αλλά μεταβλητή. Μειώθηκε από τα τέλη του 2020 στις αρχές του 2021, καθώς το 32% που ήταν διστακτικοί τελικά εμβολιάστηκαν και το 37% άλλαξε από απρόθυμο να εμβολιαστεί σε πρόθυμο να εμβολιαστεί στο άμεσο μέλλον.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала