Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Νίκος Κουρής: Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη

© Sputnik / Αναστασία ΣταματοπούλουΟ άνδρας που δηλώνει γιος του Μίκη Θεοδωράκη
Ο άνδρας που δηλώνει γιος του Μίκη Θεοδωράκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Βρείτε μας
Ο Νίκος Κουρής, που εμφανίζεται με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνει εκτός γάμου γιος του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, δηλώνει ότι «θα το αποδείξει με τεστ DNA».
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κινείται νομικά εναντίον του Νίκου Κουρή, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνει εκτός γάμου γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη.
Μάλιστα δήλωσε σήμερα από την Ευελπίδων, πως «θα αποδειχθεί με τεστ DNA ότι είμαι γιος του».
Η κόρη του κορυφαίου δημιουργού βρέθηκε την Τετάρτη (29/09) στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην χρησιμοποιειται το όνομα του Θεοδωράκη.
© Sputnik / Αναστασία ΣταματοπούλουΗ Μαργαρίτα Θεοδωράκη στα δικαστήρια
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στα δικαστήρια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στα δικαστήρια
Ο Νίκος Κουρής, που βρέθηκε και αυτός στα Δικαστήρια κατά την εκδίκαση της αίτησης για προσωρινή διαταγή, κάλεσε τους νέους να «σκύψουν στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη» και την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να «μελετήσει "το τραγούδι του νεκρού αδερφού"».
© Sputnik / Αναστασία ΣταματοπούλουΗ προσέλευση στα δικαστήρια του άνδρα που δηλώνει γιος του Μίκη Θεοδωράκη
Η προσέλευση στα δικαστήρια του άνδρα που δηλώνει γιος του Μίκη Θεοδωράκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Η προσέλευση στα δικαστήρια του άνδρα που δηλώνει γιος του Μίκη Θεοδωράκη
«Καλώ τους νέους και τις νέες να σκύψουν στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, θα είναι βάλσαμο για την ψυχή τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουν, είτε αφορά την πανδημία, είτε αφορά την ανεργία. Καλώ την Μαργαρίτα να μελετήσει "το τραγούδι του νεκρού αδερφού", που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Επίσης, να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη, ότι εγώ δεν με ενδιέφερε ποτέ η περιουσία του», ανέφερε ο Νίκος Κουρής και κατέληξε λέγοντας:
© Sputnik / Αναστασία ΣταματοπούλουΟ Νίκος Κουρής
Ο Νίκος Κουρής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Ο Νίκος Κουρής
«Έχω μπροστά μου μια μάχη, θα την δώσω και θα κερδίσω γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί».

«Να σταματήσει να διαδίδει ότι είναι γιος του Μίκη»

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από την πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, δήλωσε πως «δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μακαρίτη του Μίκη Θεοδωράκη».
© Sputnik / Αναστασία ΣταματοπούλουΜαργαρίτα Θεοδωράκη και Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Μαργαρίτα Θεοδωράκη και Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Μαργαρίτα Θεοδωράκη και Αλέξανδρος Λυκουρέζος
«Αύριο θα έχουμε την απόφαση της κυρίας προέδρου. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μακαρίτη του Μίκη Θεοδωράκη. Περιμένουμε να δούμε την απόφαση την Πέμπτη. Ελπίζω να έχουμε την προσωρινή διαταγή για να σταματήσει να διαδίδει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ δεν είναι. Γιατί δεν ζήτησε εξέταση DNA όσο ζούσε ο υποτιθέμενος πατέρας του; Αυτό θα ήταν το φυσιολογικό».

«Δεν αμφισβήτησε ότι είμαι γιος της Αλεξάνδρας»

Ο μουσικός παραγωγός Νίκος Κουρής, δήλωσε επίσης πως ο Μίκης Θεοδωράκης του «εμπιστεύθηκε το έργο του μέσα από το Mikis radio» και πως «ό,τι έκανε εδώ και 20 και πλέον χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανε με τη συναίνεσή του».
© Sputnik / Αναστασία ΣταματοπούλουΣτιγμιότυπο από την Ευελπίδων με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο
Στιγμιότυπο από την Ευελπίδων με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Στιγμιότυπο από την Ευελπίδων με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο
«Για μένα πλούτος είναι ότι μου εμπιστεύτηκε το έργο του μέσα από το Mikis radio, μου έδωσε 4.000 κομμάτια τα οποία με την βοήθεια των συνεργατών εγώ τα έχω διπλασιάσει και διαδιδω το έργο του παγκόσμια. Ότι έκανα εδώ και 20 και πλέον χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεση του, με είχε αποδεκτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ. Του είπα ότι είμαι γιος της Αλεξάνδρας, δεν το αμφισβήτησε. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα να αποδειχθεί με τεστ DNA ότι είμαι γιος του».
Κατέληξε λέγοντας πως υιοθέτησε το «Θεοδωράκης» αφού ένιωσε την ανάγκη να έρθει κοντά στις ρίζες του.
«Υιοθέτησα το "Θεοδωράκης" αφού ένιωσα την ανάγκη να έρθω κοντά στις ρίζες μου, αυτό μόνο. Σε πρώτη επαφή μαζί του, ήρθα το 2000», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα μπορούσε να έχει ζητήσει εξέταση DNA τα τελευταία 5 χρόνια»

Προσερχόμενη στα δικαστήρια, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη τόνισε πως ο Νίκος Κουρής είναι ένας πολύ καλός μουσικός παραγωγός και έχει ένα καλό ραδιόφωνο ενώ πρόσθεσε πως υπήρξε κάποια επαφή μαζί του τα προηγούμενα χρόνια για μία πιθανή συνεργασία, αλλά τίποτα περισσότερο.
Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.09.2021
Ελλάδα
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της, 11 ημέρες μετά τον θάνατο του Μίκη
Όπως επισημαίνει, στόχος του συγκεκριμένου προσώπου είναι η διεκδίκηση κληρονομικών δικαιωμάτων ύστερα από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δήλωσε και εκείνη από την πλευρά της πως ο Νίκος Κουρής, «θα μπορούσε να έχει ζητήσει εξέταση DNA τα τελευταία 5 χρόνια».
«Δεν έχω να πω τίποτα, αισθάνομαι ευχαριστημένη. Θα μπορούσε να έχει ζητήσει εξέταση DNA τα τελευταία 5 χρόνια, θα δούμε όμως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση την ημέρα του θανάτου

Ο Νίκος Κουρής, την ημέρα του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, ανέβασε ανάρτηση στο facebook, στο προφίλ με το όνομα «Nikos Theodorakis», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αντίο Πατέρα».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала