Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

YouTube: Μπλόκο σε βίντεο με παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

youtube - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Νέους κανονισμούς για βίντεο σχετικά με εμβόλια -κατά της COVID, όπως και άλλα- εφαρμόζει το YouTube, ανακοινώνοντας ότι θα αφαιρεί περιεχόμενο που θα συνιστά παραπληροφόρηση.
«Φρένο» σε περιστατικά παραπληροφόρησης κατά εγκεκριμένων εμβολίων βάζει το YouTube, ανακοινώνοντας ότι θα αφαιρούνται σχετικά βίντεο, στο πλαίσιο τόσο της πολιτικής που εφαρμόζει η εταιρεία αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού όσο και μίας γενικότερης προσπάθειας ενάντια στη διασπορά εσφαλμένων απόψεων για θέματα υγείας.
Συγκεκριμένα, το YouTube ανακοίνωσε ότι ενισχύει τις πολιτικές κατά της παραπληροφόρησης για θέματα υγείας, εισάγοντας νέους κανονισμούς σε ό,τι αφορά τα εμβόλια «που έχουν λάβει έγκριση και έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά από τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».
«Βλέπουμε σταθερά εσφαλμένους ισχυρισμούς για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού να έχουν ως αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια εν γένει, και βρισκόμαστε σε ένα σημείο που είναι πιο σημαντικό παρά ποτέ να διευρύνουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με την COVID-19 και σε άλλα εμβόλια» τονίζει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Εμβόλιο της Pfizer στο νοσοκομείο Ασκληπίειο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.09.2021
Ελλάδα
Φρένο στα fake news για τον κορονοϊό: Στη δαγκάνα της εισαγγελίας «ένοχες» σελίδες και προφίλ
Ειδικότερα, το YouTube, με ανακοίνωσή του στο επίσημο Blog της κοινωνικής πλατφόρμας, κάνει γνωστά τα εξής σε ό,τι αφορά τα εμβόλια:
«Θα αφαιρείται το περιεχόμενο που εσφαλμένα ισχυρίζεται ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι επικίνδυνα και προκαλούν χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία, που υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν μειώνουν τη μετάδοση της νόσου ή περιλαμβάνει παραπληροφόρηση σχετικά με τα συστατικά που εμπεριέχονται στο εμβόλιο. Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που εσφαλμένα αναφέρει ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, καρκίνο ή στειρότητα ή ότι συστατικά των εμβολίων μπορούν να εντοπίζουν εκείνους που τα λαμβάνουν».
Μάλιστα, το YouTube κάνει γνωστό ότι το τελευταίο έτος έχει αφαιρέσει περισσότερα από 130.000 βίντεο για παραβίαση των πολιτικών για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
«Η σημερινή επικαιροποίηση της πολιτικής είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια και για θέματα υγείας, στην πλατφόρμα μας» σημειώνεται ακόμα.
Γκάγκα στον ΑΝΤ1 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.09.2021
Ελλάδα
Γκάγκα: Τα εμβόλια εγκρίνονται, είναι κανονικά φάρμακα - Τεράστια παραπληροφόρηση στα social media
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала