Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Φινλανδία: Εμβολιάζει μινκ κατά του κορονοϊού

© Φωτογραφία : PixabayΒιζόν - μινκ
Βιζόν - μινκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.09.2021
Η Αρχή Τροφίμων της Φινλανδίας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για μινκ το οποίο αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι.
Η πρώτη χώρα στην ΕΕ η οποία θα εμβολιάσει μινκ κατά του κορονοϊού θα γίνει η Φινλανδία, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Εκτροφέων Γούνας της χώρας (FIFUR).
«Η φινλανδική βιομηχανία γούνας θα γίνει η πρώτη στην ΕΕ που θα εμβολιάσει ζώα κατά του κορονοϊού» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ένωσης Μάρτζα Τιούρα.
Μινκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.11.2020
Ελλάδα
Μινκ: Το ταλαιπωρημένο ζωάκι που όλοι θέλουν για τη γούνα του - Τι τρώει, πού ζει, τι αγαπά
Η Αρχή Τροφίμων της Φινλανδίας, που ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας και Δασοκομίας ενέκρινε για χρήση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για μινκ, το οποίο ανέπτυξαν η Ένωση Εκτροφέων Γούνας της χώρας (FIFUR) και ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.
Το εμβόλιο ονομάζεται FurcoVac, βρισκόταν υπό ανάπτυξη από το περασμένο φθινόπωρο με στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού στις φινλανδικές φάρμες.
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2020
Κόσμος
Δανία: Τα δάκρυα της πρωθυπουργού Μέττε Φρεντέρικσεν για τη «σφαγή» των μινκ
Τα δικαιώματα του εμβολίου ανήκουν στη FIFUR, η οποία χρηματοδότησε την ανάπτυξή του.
Μέχρι στιγμής η Φινλανδία δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού σε γουνοφόρα ζώα, ωστόσο, στην Ολλανδία και τη Δανία, εκατομμύρια μινκ θανατώθηκαν για να μην εξαπλωθεί ο ιός.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала