Μητσοτάκης για ελληνογαλλική συμφωνία: Υποχρέωσή μου είναι να υπερασπιστώ την πατρίδα

© Φωτογραφία : SOOC / George VitsarasΚυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.09.2021
Νέες δηλώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ελληνογαλλική συμφωνία.
Σε συζήτηση στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου «Athens Democracy Forum» συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία με τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά και την άμυνα, εξηγώντας πως «συνήψαμε με τον Πρόεδρο Μακρόν μία στρατηγική συνεργασία. Υπάρχει το άρθρο της αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, που λέει πως εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δεχθεί επίθεση τότε το άλλο θα συνδράμει προς βοήθεια. Συμβολίζει τη δέσμευση της Γαλλίας αλλά και το ενδιαφέρον της για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Όσον αφορά στην αγορά φρεγατών, είπε ότι αποκτήθηκαν «στο καλύτερο τίμημα και στον καλύτερο χρόνο παράδοσης», ενώ συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «πήραμε πλοία που θα βάλουν το Πολεμικό μας Ναυτικό στην ψηφιακή εποχή και που θα μας ενισχύσουν σημαντικά την αποτρεπτική μας ικανότητα».
Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί έγινε αυτή η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «η συμφωνία συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ περί αναβάθμισης της αμυντικής ικανότητας των κρατών - μελών του. Υποχρέωσή μου είναι να υπερασπιστώ την πατρίδα μου. Πρόκειται, επίσης, για μία ξεκάθαρη στάση από την πλευρά της ΕΕ να κινείται για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της σε περιοχές, που το ΝΑΤΟ δεν θέλει να εμπλακεί και χωρίς την έγκριση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала