Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σάλος με το OnlyFans: Πρώην εργαζόμενοι συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών

© Φωτογραφία : onlyfans.comOnlyfans
Onlyfans - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.09.2021
Η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών στην πλατφόρμα του OnlyFans επιτρέπεται σε πρώην εργαζόμενους, ακόμα και αρκετό καιρό μετά την αποχώρησή τους, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (30/09).
Πρώην εργαζόμενoι στη διαδικτυακή πλατφόρμα OnlyFans, που έχει συσχετιστεί με πορνογραφικό περιεχόμενο, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (30/09), φαίνεται πως διατηρούν πρόσβαση στο λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών Zendesk, μετά την αποχώρησή τους από την εταιρεία, και έτσι τους επιτρέπεται ακόμα να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών (π.χ. στοιχεία ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Vice», η πλατφόρμα του OnlyFans χρησιμοποιεί το Zendesk για να παρακολουθεί και να απαντά σε αιτήματα υποστήριξης πελατών, τόσο από δημιουργούς που δημοσιεύουν περιεχόμενο όσο και από πελάτες που πληρώνουν για αυτό.
Το μοντέλο του Only Fans, Ρενέ Γκρέισι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.08.2021
Αθλητικά
Ρενέ Γκρέισι: Το μοντέλο του Only Fans επιστρέφει δριμύτερο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι συνέχισαν να έχουν πρόσβαση στο λογισμικό -και στα δεδομένα πελατών κατ' επέκταση- μετά την αποχώρησή τους από την εταιρεία.
Ειδικότερα, τα δεδομένα που είναι προσβάσιμα μέσω του Zendesk, μπορούν να περιέχουν στοιχεία πιστωτικής κάρτας, ταυτότητας, άδειας οδήγησης ή διαβατηρίου, πλήρη ονόματα, διευθύνσεις, τραπεζικές καταστάσεις, καθώς ακόμα selfies επαλήθευσης στο πλαίσιο του Know Your Customer (KYC).
Χαρακτηριστικά, ένας πρώην εργαζόμενος -υπό το καθεστώς της ανωνυμίας- έδειξε στο «Vice» τη δυνατότητα πρόσβασης στο Zendesk μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσίευση, επιβεβαιώθηκε ότι «περισσότεροι του ενός» πρώην εργαζόμενοι συνέχισαν να έχουν πρόσβαση και ότι το OnlyFans δεν απάντησε παρά τις πολλές απόπειρες της ιστοσελίδας για σχολιασμό του περιστατικού.
Από την πλευρά του, ο πρώην εργαζόμενος ανέφερε: «Είναι κρίμα που έχουν αυτή τη μεγάλη εταιρεία και αισθάνονται ότι μπορούν να παίξουν με τη ζωή των ανθρώπων έτσι. Όλοι σε αυτή την πλατφόρμα, ειδικά οι σεξεργάτες, πρέπει να νιώθουν ότι οι πληροφορίες τους είναι ασφαλείς και δεν είναι».

Η απόφαση που πήρε πίσω το OnlyFans

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα του OnlyFans ιδρύθηκε το 2016 από επιχειρηματία πορνογραφίας του Ηνωμένου Βασιλείου και έγινε συνώνυμο του ερασιτεχνικού πορνό, με την ιστοσελίδα να παίρνει το 20% από τα έσοδα των δημιουργών περιεχομένου.
Πάντως, η πλατφόρμα που γνώρισε άνθηση κυρίως κατά τη διάρκεια του lockdown που επιβλήθηκε για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε, τον Αύγουστο, πως θα απαγόρευε το «καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο» από την 1η Οκτωβρίου υπό την πίεση επενδυτών.
Ωστόσο, οι ιθύνοντες του OnlyFans πήραν πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση ύστερα από τη σφοδρή αντίδραση των χρηστών της πλατφόρμας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала