Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ρόδι: Ποια τα πολλά οφέλη του στην υγεία σας

CC0 / / Ρόδι
Ρόδι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.10.2021
Βρείτε μας
Η θετική επίδραση που έχει το ρόδι στον οργανισμό, είναι πολλαπλή σύμφωνα με δηλώσεις διατροφολόγου στο Sputnik.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C και Ε, όπως εξήγησε η Ρωσίδα διατροφολόγος, Αναστασία Ταράσκο, και περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα ιχνοστοιχείων, όπως είναι το κάλιο, το σίδηρο, το σελήνιο και το μαγγάνιο, μεταξύ άλλων.
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο Sputnik, η Αναστασία Ταράσκο ανέφερε: «Παρ' όλα αυτά, το πιο σημαντικό είναι πως το ρόδι θεωρείται πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές και ανοσοδιεγερτικές λειτουργίες στο σώμα».
πράσινο τσάι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.09.2021
Πράσινο τσάι: Οι κίνδυνοι από την κατανάλωσή του

Πώς τα θρεπτικά συστατικά του ροδιού βοηθούν τον οργανισμό

Αναλυτικά, τα αντιοξειδωτικά είναι μέρος της διαδικασίας της απομάκρυνσης λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας, πιο γνωστών ως κακής χοληστερόλης, αλλά και της ενίσχυσης των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.
Ο χυμός ροδιού, για παράδειγμα, συνιστάται σε όσους πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με την ειδικό, καθώς βοηθά στην αραίωση του αίματος και έτσι βελτιώνει την κυκλοφορία του.
Ακόμα, ο σίδηρος που υπάρχει στο ρόδι βοηθά στην καταπολέμηση της αναιμίας και αποτρέπει την ανάπτυξη αυτής της ανεπάρκεια, αλλά βελτιώνει και τη διάθεση ενός ανθρώπου.
Επιπλέον, το φρούτο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για εκείνους που αθλούνται συχνά, καθώς βοηθά στην ταχεία αναγέννηση των μυών και του σώματος γενικότερα ύστερα από μια σκληρή σωματική προπόνηση.
Το ρόδι είναι, επίσης, μια καλή επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος εφόσον έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και, επιπλέον, επιταχύνει τον μεταβολισμό.
Σύμφωνα με την Αναστασία Ταράσκο, οι σπόροι του ροδιού είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, επομένως η κατανάλωσή του συνιστάται σε άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα τακτικά, ενώ το έλαιό τους έχει θετική επίδραση στο δέρμα.
Επίσης, το εκχύλισμα από τη φλούδα αυτού του φρούτου έχει θετικές επιδράσεις στο ουροποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται συχνά στη θεραπεία της διάρροιας.
Μάλιστα, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ρόδι έχει, επίσης, αντικαρκινικές επιδράσεις αφού ο χυμός του περιλαμβάνει ιδιότητες που καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη.
Ακόμα, το ρόδι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.
Χαρακτηριστικά, η Αναστασία Ταράσκο σημείωσε: «Το ρόδι δεν έχει πρακτικά καμία αντένδειξη. Δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους και, επίσης, σε εκείνα που έχουν ασθένειες του ιδίως οξύ στάδιο. Για ασφαλή κατανάλωση, πάντως, συνιστάται η αραίωση φρεσκοστυμμένου χυμού ροδιού με νερό».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала