Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Δημοσκόπηση: Γερμανοί, Βρετανοί, Ισπανοί βρίσκουν «λάθος» την είσοδο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001

© Sputnik / Stringer / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΑφγανιστάν
Αφγανιστάν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.10.2021
Βρείτε μας
Μοιρασμένες είναι οι απόψεις των Ευρωπαίων σχετικά με το αν η είσοδος των αμερικανικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους στο Αφγανιστάν το 2001, ήταν σωστή ή λάθος.
Ευρωπαίοι πολίτες από πέντε χώρες, εμφανίζονται «μοιρασμένοι» στις απόψεις τους σχετικά με το αν έπρεπε να μπουν τα αμερικανικά στρατεύματα και οι σύμμαχοί τους στο Αφγανιστάν το 2001.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για το Sputnik από την IFop, το χρονικό διάστημα από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου, Γερμανοί, Βρετανοί και Ισπανοί συμφωνούν, σε μεγαλύτερο ποσοστό, πως η στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ήταν λάθος, σε αντίθεση με Γάλλους και Ιταλούς που θεωρούν ότι ορθώς έγινε.
Ταλιμπάν - Αφγανιστάν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.10.2021
Κόσμος
Χάος στο Αφγανιστάν που μοιάζει με αδιέξοδο: «Η Ευρώπη όμηρος των ΗΠΑ»
Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανοί σε ποσοστό 49% θεωρούν πως δεν έπρεπε να σταλούν στρατεύματα στη χώρα, με το 37% να απαντά ότι ήταν σωστή η αποστολή στρατευμάτων. Αντίστοιχα, το 40% των Βρετανών και το 41% των Ισπανών πιστεύουν ότι ήταν λάθος η αποστολή αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων.
Από την άλλη, το 40% των Γάλλων, απαντούν πως σωστά έγινε η αποστολή στρατού ενώ το ίδιο απαντούν και οι Ιταλοί, σε ποσοστό 46%.
Η έρευνα έγινα σε δείγμα 5.032 ατόμων άνω των 18 ετών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ισπανία.
Η μέθοδος της δειγματοληψίας αντιπροσωπεύει τον πληθυσμό ανά φύλο, ηλικία, επάγγελμα και ανά περιφέρεια. Το περιθώριο λάθους ορίζεται στο +/- 3,1%.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала