Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αυτό είναι το αγαπημένο ρωσικό πιάτο του Δημήτρη Κουτσούμπα

© Φωτογραφία : SOOC / George VitsarasΟ γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.10.2021
Βρείτε μας
Σε βραδιά ρωσικής γαστρονομίας παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ποιο πιάτο «τίμησε» που μάλιστα είναι το αγαπημένο του.
Όλα τα ρωσικά πιάτα αρέσουν στον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Σε ένα όμως δείχνει την ιδιαίτερη προτίμησή του, όπως αποκάλυψε σε συνομιλητές του.
Πρόκειται για το πλοβ, το «σοβιετικό» πιλάφι που είχε την τύχη να δοκιμάσει ξανά σε θεματική βραδιά ρωσικής γαστρονομίας χτες, Τρίτη.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τίμησε με την παρουσία του τη βραδιά ρωσικής γαστρονομίας που διοργανώθηκε από την ελληνορωσική λέσχη «Διάλογος» του Θεόδωρου Ιγνατιάδη.
Oκρόσκα και μπλινί, καλοκαιρινές γεύσεις από την Ρωσία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.08.2019
Κόσμος
Καλοκαιρινές γεύσεις με σοβιετικό... άρωμα

Τι είναι το πλοβ

Το πλοβ είναι το διάσημο πιλάφι του Ουζμπεκιστάν το οποίο πέρασε στην κουλτούρα της Σοβιετικής Ένωσης και μετέπειτα της σύγχρονης Ρωσίας.
Εκδοχές του συναντώνται στο Τατζικιστάν και το Αφγανιστάν, ενώ εμφανίζεται ως εθνικό πιάτο ανάμεσα στους λαούς της Κριμαίας.
Βασικά συστατικά του είναι το κρέας, τα καρότα, κρεμμύδι και το ρύζι.
Μια παράδοση λέει ότι το πιλάφι έφτασε στην Ελλάδα 2.000 χρόνια πριν φτάσει στη Σοβιετική Ένωση, καθώς το έφερε ο Μέγας Αλέξανδρος στη Μακεδονία, αφού κατέκτησε την περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα το Ουζμπεκιστάν.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала