Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καρκίνος: Το πασίγνωστο διατροφικό προϊόν που εμποδίζει την ανάπτυξη όγκου

CC0 / Unsplash / Υγιεινή διατροφή
Υγιεινή διατροφή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.10.2021
Βρείτε μας
Επιστήμονες ανακάλυψαν ποιο συστατικό στη διατροφή εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικού όγκου.
Ινδοί επιστήμονες, κατά τη διάρκεια πειραμάτων, ανακάλυψαν ότι μια διατροφή που περιέχει υψηλή ποσότητα επιτραπέζιου αλατιού (χλωριούχο νάτριο) εμποδίζει την ανάπτυξη όγκου. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύονται στο περιοδικό «Science Advances».
Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών και Τεχνολογιών της πολιτείας Χαρυάνα στην Ινδία έκαναν πειράματα με ποντίκια. Στα τρωκτικά έγινε μεταμόσχευση κυττάρων μελανώματος (κακόηθες νεόπλασμα του δέρματος). Τα ζώα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε διατροφή που περιείχε 0,9% χλωριούχο νάτριο φυσικής προέλευσης, η δεύτερη – 1,0% και η τρίτη 4%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, στον οργανισμό των τρωκτικών που έτρωγαν περισσότερο αλάτι, η εξέλιξη του καρκίνου επιβραδύνθηκε σημαντικά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζώα.
Τα χέρια ενός ηλικιωμένου άντρα (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.09.2021
Έρευνα αποκάλυψε το μυστικό για να φτάσετε τα 100 και δεν σχετίζεται με τη διατροφή
«Σε οργανισμό ασθενών με κάποιο είδος καρκίνου εντοπίστηκε ανεπάρκεια νατρίου στον ορό του αίματος και ιοντική ανισορροπία» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Ζαϊγκάμ Αμπάς Ρίζβι.
«Οπότε, υποθέσαμε ότι μια δίαιτα που περιέχει υψηλή ποσότητα αλατιού θα μπορούσε να αποκαταστήσει την ύπαρξη του νατρίου και να αυξήσει το επίπεδο των ιόντων του στο πλάσμα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στον οργανισμό των τρωκτικών με μελάνωμα η περιεκτικότητα σε νάτριο στον ορό του αίματος ήταν περίπου κατά 35% χαμηλότερη απ’ ό,τι στα υγιή ζώα, ενώ με την κατανάλωση περισσότερης ποσότητας αλατιού, ο δείκτης επανήλθε στη φυσιολογική τιμή.
«Μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι είναι σχετικά εύκολη και χωρίς καμία τοξικολογική επίδραση στα βασικά όργανα –τον εγκέφαλο, το παχύ έντερο, την καρδιά, τα νεφρά, το συκώτι, τους πνεύμονες και τη σπλήνα– και χωρίς σοβαρές ιστολογικές αλλαγές ή εμφανή σημάδια αρρυθμίας» επισήμανε ο Ζαϊγκάμ Αμπάς Ρίζβι.
Μπουκάλια με αναψυκτικό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.10.2021
Καρκίνος: Δύο είδη τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε μακροβιότητα και υγεία

Γιατί το αλάτι έχει δράση κατά του καρκίνου

Οι ερευνητές αιτιολόγησαν την αντικαρκινική δράση του αλατιού ως εξής: Στην εντερική χλωρίδα αυξάνεται ο αριθμός των μπιφιδοβακτηρίων και μεγαλώνει η διαπερατότητά τους. Κατά συνέπεια, αυτά τα αναερόβια βακτήρια μεταφέρονται και συσσωρεύονται μέσα στο νεόπλασμα. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνεται η λειτουργία των κυττάρων φυσικών φονέων (κύτταρα ΝΚ) και ο καρκίνος αρχίζει να υποχωρεί.
Δεν είναι απαραίτητη η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χλωριούχου νατρίου. Πρόσθετη έρευνα έδειξε ότι μια δίαιτα που περιέχει μέτρια ποσότητα αλατιού σε συνδυασμό με αντικαρκινικά φάρμακα, επίσης επιβραδύνει την ανάπτυξη του όγκου.
Μούρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.07.2021
Δίαιτα αποτοξίνωσης: Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν φάτε μόνο μούρα για λίγες ημέρες
«Το αλάτι αφαιρεί το ανοσοκατασταλτικό περιβάλλον μέσα στον όγκο» δήλωσε ένας άλλος ερευνητής, ο Ραντσίντ Νταλάλ.
«Υποθέσαμε ότι η ανοσία που δημιουργείται λόγω του χλωριούχου νατρίου θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε άλλους καρκίνους. Τα στοιχεία της μελέτης μάς έδειξαν ότι στα ποντίκια υπάρχει σταθερή παλινδρόμηση όχι μόνο σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, αλλά και με τον καρκίνο του πνεύμονα και του μαστού. Άλλωστε, η δίαιτα ελέγχει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του όγκου μετά τη χειρουργική επέμβαση».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала