Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Γιατί είναι επικίνδυνο για την υγεία να ζεσταίνετε στιγμιαίες σούπες στον φούρνο μικροκυμάτων

CC0 / Pixabay / Στιγμιαία σούπα νουντλ
Στιγμιαία σούπα νουντλ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.10.2021
Βρείτε μας
Γιατί το ζέσταμα συσκευασμένου φαγητού στον φούρνο μικροκυμάτων είναι μια κακή ιδέα;
Το ζέσταμα φαγητού συσκευασμένου σε πλαστικό -όπως οι στιγμιαίες σούπες νουντλ- στον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία, καθώς έτσι απελευθερώνονται επιβλαβή χημικά στοιχεία.
Σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μεξικό (Profeco), παρόλο που στη συσκευασία των στιγμιαίων αυτών φαγητών αναγράφεται ξεκάθαρα ότι το ζεστό νερό μπορεί να φθείρει το υλικό, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν διαβάζουν τα... ψιλά γράμματα και ετοιμάζουν τη σούπα όπως-όπως, με κακά για την υγεία αποτελέσματα.
Η ταϊλανδέζικη σούπα tom yum - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.10.2021
Στιγμιαίες σούπες: Αυτές είναι οι συνέπειες που έχουν στην υγεία
«Πρέπει να ζεσταίνετε το νερό ξεχωριστά και έπειτα να σερβίρετε, αφού έχετε ρίξει τη σούπα σε άλλο πιάτο. Είναι πολύ επικίνδυνο γιατί από τη συσκευασία μπορούν να περάσουν χημικά στη σούπα και στη συνέχεια να αρρωστήσετε» προειδοποιεί ο επικεφαλής της Profeco, Ricardo Sheffield.
Το κέντρο Conacyt για την έρευνα και την ανάπτυξη τροφίμων σημειώνει ότι αυτές οι ουσίες που απελευθερώνονται από το φελιζόλ στα τρόφιμα προκαλούν ανησυχία.
Υγιεινή διατροφή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.10.2021
Καρκίνος: Το πασίγνωστο διατροφικό προϊόν που εμποδίζει την ανάπτυξη όγκου
Σύμφωνα με το κέντρο, οι ουσίες που μεταναστεύουν σε τρόφιμα προκαλούν ανησυχία, ειδικά εάν παρουσιάζουν πιθανό κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή ή προκαλούν αλλαγές στις οργανοληπτικές ιδιότητες των τροφίμων ή των ποτών.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала