Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ενδομητρίωση: Τα λιγότερο γνωστά συμπτώματα που εντοπίζονται στα ούρα και στο έντερο

CC0 / / Γυναίκα
Γυναίκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.10.2021
Βρείτε μας
Μια από τις ασθένειες που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες είναι η ενδομητρίωση, η οποία μπορεί να φανερώνεται από συμπτώματα στα ούρα και στο έντερο.
Η ενδομητρίωση επηρεάζει περίπου το 10% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία και, μάλιστα, ασυνήθιστες πρώιμες ενδείξεις της πάθησης μπορεί να εμφανιστούν είτε στα ούρα είτε στις κενώσεις σας.
Μάλιστα, η ενδομητρίωση είναι μια μακροχρόνια κατάσταση όπου ιστός, παρόμοιος με το βλεννογόνο της μήτρας, αναπτύσσεται σε άλλα μέρη, όπως οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες.
Αν η ενδομητρίωση αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και υπάρχουν λιγότερο γνωστά προειδοποιητικά σημάδια στα ούρα ή στις κενώσεις, που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.
Πέντε κακές συνήθειες που καταστρέφουν την καρδιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.10.2021
Πέντε κακές συνήθειες που καταστρέφουν την καρδιά

Ποια συμπτώματα δείχνουν την ενδομητρίωση

Ο πυελικός πόνος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα που σχετίζεται με την ενδομητρίωση και αυτός ο πόνος έχει περιγραφεί ως επιδεινούμενος κατά τη διάρκεια της περιόδου ή μπορεί να εμφανιστεί λόγω κάποιας δραστηριότητας, όπως είναι η σεξουαλική επαφή.
Άλλα κοινά σημεία περιλαμβάνουν στειρότητα και κύστεις ωοθηκών, που είναι γνωστές ως ενδομητρίωμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express».
Σε πολλές γυναίκες, ωστόσο, μπορεί να μην υπάρχουν συμπτώματα που να προειδοποιούν για την ενδομητρίωση.
Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό, θα μπορούσε να είναι ότι το αίμα κατά την έμμηνο ρύση εξέρχεται μέσω των σαλπιγγών, προκαλώντας φλεγμονώδεις και ανοσολογικές αντιδράσεις.
Όταν πρόκειται για λιγότερο γνωστά συμπτώματα ενδομητρίωσης, οι αλλαγές κατά την ούρηση ή τις κενώσεις μπορεί να είναι σημάδια, σύμφωνα με το Texas Pavilion Hospital.
Τα συμπτώματα κατά την ούρηση περιλαμβάνουν:
Πόνος.
Αυξημένη συχνότητα.
Τα συμπτώματα του εντέρου περιλαμβάνουν:
Δυσκοιλιότητα.
Διάρροια.
Άλλα λιγότερο γνωστά σημεία της ενδομητρίωσης είναι ο πόνος στην πλάτη, η μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας, ο πόνος στο στήθος ή η δυσκολία στην αναπνοή.
Η ενδομητρίωση μερικές φορές συγχέεται με άλλες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν πυελικό άλγος, όπως η πυελική φλεγμονώδης νόσος ή οι κύστεις των ωοθηκών.
Επίσης, η ενδομητρίωση μπορεί να συγχέεται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μια κατάσταση που προκαλεί διάρροια, δυσκοιλιότητα και κοιλιακά άλγη.

Πώς διαγιγνώσκεται η ενδομητρίωση

Μπορεί να είναι δύσκολο να διαγνωστεί η ενδομητρίωση επειδή τα συμπτώματά της μπορεί να διαφέρουν σημαντικά και πολλές άλλες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα.
Ένας γυναικολόγος μπορεί να είναι η κατάλληλη ειδικότητα για κάποιες περαιτέρω εξετάσεις, όπως είναι υπερηχογράφημα ή η λαπαροσκόπηση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала