Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix: Να γίνει η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς δεδομένων

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΚυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix
Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.10.2021
Βρείτε μας
Η θεμελίωση του νέου κέντρου δεδομένων της Lamda Hellix πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εκδήλωση για τη νέα επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί και την έναρξη κατασκευής του νέου Data Center.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που «μεγάλες ξένες επιχειρήσεις επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».
Αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό έκανε λόγο για «πάρα πολύ σημαντικά πράγματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις».
Ο πρωθυπουργός έκανε μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και ανέφερε ότι το Data Center Athens 2, ξεκίνησε ουσιαστικά τη λειτουργία του στα μέσα του 2015, λίγες μέρες πριν επιβληθούν τα capital controls.
«Και σήμερα, 2021, βρισκόμαστε εδώ για να θεμελιώσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο Data Center, το Athens 3. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και το Athens 4. Θα ήθελα να αναλογιστείτε μαζί μου πόσο έχει αλλάξει η Ελλάδα αυτά τα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από τη λειτουργία του δεύτερου Data Center μέχρι σήμερα που βρισκόμαστε εδώ γι' αυτήν την πολύ σημαντική νέα επένδυση της εταιρείας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Εστίασε στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και σημείωσε ότι οι δουλειές είναι πολλές και καλοπληρωμένες.

«Με όλο και περισσότερες τέτοιες επενδύσεις βελτιώνονται και οι προοπτικές απασχόλησης των νέων Ελλήνων, ανοίγονται νέοι δρόμοι επιστροφής για παιδιά τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, και πιστεύω ότι κι εσείς με τον τρόπο σας θα βάλετε το δικό σας λιθαράκι έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να ξαναπροσελκύσει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό από το εξωτερικό προσφέροντας πολλές καλοπληρωμένες και με καλές προοπτικές θέσεις εργασίας και στη δική σας την επιχείρηση» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Hellix Απόστολο Κάκκο, τον Chief Investment Officer, Digital Realty, Gregory Wright και στελέχη της εταιρείας. Ταυτόχρονα συνομίλησε με τα στελέχη και τους τεχνικούς που βρίσκονταν στο UPS Room, στο Technical Operations Center και στους χώρους λειτουργίας.
Microsoft - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.10.2020
Ελλάδα
Επένδυση Microsoft: Τι είναι το «ελληνικό cloud» - Έρχονται τα Data Center στην Ελλάδα
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τελετή θεμελίωσης παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη.

Ποια είναι η Digital Realty

Η εταιρεία απασχολεί 60 εργαζόμενους και σύντομα αναμένεται ο αριθμός να διπλασιαστεί. Η Digital Realty υποστηρίζει επιχειρήσεις παγκοσμίου κλάσης και παρόχους υπηρεσιών προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών data center, colocation και λύσεων διασύνδεσης.
Η Digital Realty έχει ήδη πραγματοποιήσει και προγραμματίζει πολύ σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, με σκοπό να καταστήσει την Ελλάδα, μέσω της Lamda Hellix, το δίδυμο των επενδύσεών της στη Μασσαλία, έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της σε τοπικό επίπεδο καθώς και τους διεθνείς πελάτες της που δεν έχουν ακόμη παρουσία στην Ελλάδα.
Η εξαγορά της Lamda Hellix αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας τεχνολογίας και πληροφορικής στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές ελληνικής εταιρείας ανεξαρτήτως κλάδου της οικονομίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.10.2021
Πιερρακάκης: Πότε έρχεται το άυλο συναινετικό διαζύγιο - Μέσα στο 2022 οι ψηφιακές συντάξεις
Το Athens 3 εντός του data center campus στο Κορωπί, θα είναι το μεγαλύτερο data center στην χώρα. Θα είναι χωρητικότητας 6.8MW, δηλαδή μεγαλύτερο από τη χωρητικότητα όλων μαζί, των εν λειτουργία data centers στην Ελλάδα, ενώ θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 50.000 εξυπηρετητές.
Η επένδυση αυτή είναι άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. Ταυτόχρονα καταθέτει τα σχέδια για την έγκριση όρων δόμησης για το Athens 4, εντός του data center campus, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον data center ίσης χωρητικότητας (6.8MW) με το Athens 3 με το ύψος της επένδυσης να είναι ίδιο με το Athens 3.
Η εταιρεία μελετά το σχεδιασμό και την κατασκευή επιπλέον data centers, τόσο στην Αττική όσο και στην Βόρεια αλλά και τη Νότια Ελλάδα. Σύμφωνα με μελέτη της διεθνούς ερευνητικής εταιρείας IDG η προστιθέμενη αξία που παράγεται από κάθε ευρώ επενδύσεων σε multitenant data centers, ξεπερνά τα 8 ευρώ. Κατά συνέπεια, η προστιθέμενη αξία από τις νέες επενδύσεις μόνο στο Athens 3 και Athens 4, θα ξεπεράσουν σημαντικά το 1δισ. ευρώ.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала