Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.10.2021
Βρείτε μας
Η 12η Οκτωβρίου 2021 είναι η 285η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Ανδρομάχης και Ανδρομάχου.
Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, που είναι η 285η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Ανδρομάχης και Ανδρομάχου.
Επίσης, τιμάται η μνήμη του Οσίου Θεοδότου, επισκόπου Εφέσου, του Συμεώνος, του νέου θεολόγου, του Επικτήτου (Αρσινοίτου) του εν Κύπρω και των εν αυτή ασκητών: Βαλαντίου, Βαρλαάμ, Βαρνάβα, Βαρνάβα μοναχού, Βασιλείου επισκόπου, Γεωργίου (Βαβατσινιώτη), Γεωργίου (Επιτηδεώτου), Γεωργίου (Περαχωρίτου), Γεωργίου (του Σαλαμάνου), Δημητριανού επισκόπου (εις Πέραν), Ειρηνικού (ή Αρνιακού), Ελπιδίου, Επαφροδίτου, Θεοσεβίου και Ιάσονος επισκόπου Δαμασκού.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη των Μαρτύρων Πρόβου, Ταράχου και Ανδρονίκου, των εν Κιλικία Μικράς Ασίας, της Αναστασίας της παρθένου, των Ανθίας, Διόδωρου, Δομνίνης, Δωροθέου και των Ιουβεντίνου, Μαξίμου και Μαλφεθά.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, τη 12η Οκτωβρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Ανδρόμαχος, Μάχος, Ανδρομάχη, Μάχη, Μαχούλα.
Βαλάντης, Βαλάντιος.
Τέλος, η 12η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αυγού και ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала