Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Γιατί καθυστερεί η επιστροφή φόρου: Η «παγίδα» που πρέπει να προσέξουμε

CC0 / / Φορολογική δήλωση
Φορολογική δήλωση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.10.2021
Βρείτε μας
Τα χρήματα της επιστροφής είτε θα συμψηφιστούν με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις είτε θα αποδοθούν στους δικαιούχους με απευθείας κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εισπράξουν την επιστροφή φόρου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έλαβαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Τα χρήματα της επιστροφής είτε θα συμψηφιστούν με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις είτε θα αποδοθούν στους δικαιούχους με απευθείας κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ωστόσο, οι πολίτες πρέπει να προσέξουν το εξής: οι φορολογούμενοι πρέπει να μη χρωστάνε στο Δημόσιο για να λάβουν επιστροφή φόρου. Πρέπει, δηλαδή, να έχουν το πιστωτικό εκκαθαριστικό και κατά τον έλεγχο να βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.
Πάντως, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχώρησαν ήδη σε συμψηφισμούς των πιστωτικών υπολοίπων που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με τις οφειλές τους από ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.
Ειδικά για τις αποζημιώσεις ενοικίων COVID, η ΑΑΔΕ συμψήφισε αποζημιώσεις ενοικίων για 383.505 ιδιοκτήτες, δηλαδή το 98,2% του συνόλου.
Για το 1,8%, που απομένει, δηλαδή 7.080 δικαιούχους, ο συμψηφισμός δεν κατέστη εφικτός, διότι όταν αναζητούνταν οφειλές φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή ΦΠΑ για να συμψηφιστούν, δεν υπήρχαν. Συνεπώς, οι αποζημιώσεις ενοικίων των συγκεκριμένων δικαιούχων θα συμψηφιστούν μόλις προκύψει η σχετική οφειλή.
Περιοδεία Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ 2021 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.09.2021
Ελλάδα
ΔΕΘ 2021: Ακρίβεια, φόροι, Υγεία και νέοι – Τα μέτρα που έρχονται και ποιους αφορούν
Όσοι έσπευσαν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος ή και τον ΕΝΦΙΑ προφανώς δεν θα δούνε συμψηφισμό και θα πρέπει να περιμένουν για την επιστροφή φόρου στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, στα αζήτητα βρίσκεται το 54% των επιστροφών φόρου που εκκρεμούν, ένα ποσό που φτάνει τα 293 εκατ. ευρώ και μπορεί να δοθεί άμεσα στους δικαιούχους, αλλά δεν έχει αναζητηθεί ακόμη από κανέναν φορολογούμενο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала