Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κίνα: Η άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση της μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία

© AFP 2021 / Hector RetamalΥποδομές ηλεκτροπαραγωγικής ενέργειας στη Σανγκάη
Υποδομές ηλεκτροπαραγωγικής ενέργειας στη Σανγκάη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.10.2021
Βρείτε μας
Το πιο πιθανό είναι ότι η κρίση στην Κίνα θα επιδεινώσει ένα ήδη περίπλοκο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό, σύμφωνα με αναλυτές.
Η έλλειψη ενέργειας στην Κίνα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία και, μάλιστα, αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Wall Street Journal», το πιο πιθανό είναι ότι η κρίση στην Κίνα θα επιδεινώσει ένα ήδη περίπλοκο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό, και έτσι θα μπορούσε, επίσης, να επιβραδυνθεί την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία του κορονοϊού.
Ο Σι Τζινπίνγκ. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.10.2021
Κόσμος
Σι Τζινπίνγκ: «Η επανένωση της Κίνας με την Ταϊβάν θα γίνει σίγουρα»
Η ενεργειακή κρίση στην Κίνα ασκεί πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, σύμφωνα με τη WSJ, καθώς έτσι αυξάνονται οι τιμές των πρώτων υλών και των βασικών εξαρτημάτων από τη χώρα.
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι o ενεργειακή κρίση στην Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια έλλειψη αγαθών που παράγονται στη χώρα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «South China Morning Post (SCMP)».
Χαρακτηριστικά, το προαναφερθέν μέσο μαζικής ενημέρωσης αναφέρει πως «οι ενεργειακοί περιορισμοί που επιβάλλονται για τον έλεγχο της ζήτησης, θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τον μεταποιητικό τομέα».
Προς το παρόν, οι τομείς της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων του χάλυβα, του αλουμινίου και του τσιμέντου, συγκαταλέγονται στους πλέον επηρεασμένους από την τρέχουσα κρίση στη χώρα.
Ακόμα, ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας έχει, επίσης, επηρεαστεί από την ενεργειακή κρίση στην ασιατική χώρα.
Επιπλέον, οι ελλείψεις στον τομέα της ενέργειας θεωρείται ότι περιορίζουν τις οικιακές προμήθειες αλουμινίου και διατηρούν τις τιμές του υψηλές, καθώς για την παραγωγή του καταναλώνεται αρκετή ηλεκτρική ενέργεια.
Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με τη «South China Morning Post (SCMP)», εκτιμάται ότι ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει η κρίση της ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορούσε ακόμα και να οδηγήσει στην επιβράδυνση του αυξανόμενου ΑΕΠ της Κίνας.
Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση στην Κίνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τη «South China Morning Post (SCMP)», στη σύγκρουση μεταξύ των «τιμών άνθρακα προσανατολισμένων προς την αγορά και των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που ελέγχονται από την κυβέρνηση».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала