Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Διαβήτης: Το θαυματουργό φρούτο που μπορεί να μειώσει το σάκχαρο του αίματος μέσα σε λίγα λεπτά

CC0 / / Φρούτα
Φρούτα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.10.2021
Βρείτε μας
Ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη αυξάνεται καθημερινά και επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά με μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή μπορείτε να ρυθμίσετε την κατάσταση προς όφελος της υγείας σας.
Είναι γνωστό ότι η ρύθμιση της διατροφής σας είναι το κλειδί για τη διαχείριση του διαβήτη. Ο διαβητικός άνθρωπος έχει αδυναμία ανταπόκρισης στην ινσουλίνη, η οποία προκαλεί αύξηση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα.
Γρίπη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.10.2021
Πνευμονία ή σοβαρό κρύωμα: Τι μαρτυρά το χρώμα του δέρματός σας
Ο διαβήτης προκαλεί στον πάσχοντα επίμονη δίψα ή υπερβολική επιθυμία για ούρηση.
Σύμφωνα με τους οργανισμούς υγείας οι διαβητικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί στην κατανάλωση φρούτων.
Ωστόσο, ένα είδος φρούτου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την επίδραση του σακχάρου του αίματος.

Το θαυματουργό φρούτο που μειώνει τον διαβήτη

Τα σύκα έχουν βρεθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πηκτίνη και μπορεί να μειώσουν το σάκχαρο στο αίμα.
Τα σύκα θα μπορούσαν να είναι ευεργετικά ως συμπλήρωμα διατροφής όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με θεραπεία για τον προδιαβήτη και τον διαβήτη τύπου 2.
Μία μελέτη απεφάνθη ότι το εκχύλισμα οξικού αιθυλεστέρα (250 και 500 mg / kg) που εμπεριέχεται στα σύκα, μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, την ολική χοληστερόλη (TC), τα τριγλυκερίδια (TG), το σωματικό βάρος και το γλυκογόνο του ήπατος.
Συγκεκριμένα, η κατανάλωση σύκων μείωσε την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μετά από 60 και 120 λεπτά.
Σε ενδοπεριτοναϊκές δοκιμές ανοχής στην ινσουλίνη, η κατανάλωση σύκων βελτίωσε σημαντικά τη χρήση γλυκόζης κατά τη διάρκεια 30 και 60 λεπτών μετά από διαβητικό έλεγχο.
Επιπλέον, οι μεταβαλλόμενες δραστηριότητες βασικών ενζύμων που μεταβολίζουν υδατάνθρακες όπως η γλυκόζη-6-φωσφατάση, η φρουκτόζη-1,6-διφωσφατάση και η εξακινάση σε διαβητικό ιστό του ήπατος αρουραίου επέστρεψαν σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα μετά την κατανάλωση σύκων.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.10.2021
Διαβήτης: Τρία «σιωπηλά» σημάδια υψηλού σακχάρου στο αίμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Η κατανάλωση σύκων έχει θετική επίδραση στα ένζυμα του μεταβολισμού των υδατανθράκων σε υπογλυκαιμικές και υπολιπιδαιμικές επιδράσεις σε αρουραίους με διαβήτη τύπου 2.
Το Sputnik επισημαίνει ότι αν έχετε κάποιο σύμπτωμα υγείας θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό σχετικά με την κατανάλωση ορισμένων τροφών, φρούτων ή συμπληρωμάτων διατροφής, αφού, ωστόσο, προβείτε σε έναν ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала