Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Διατροφή μετά τα 45: Τα φαγητά που είναι απαγορευτικά

CC0 / / Delivery φαγητό
Delivery φαγητό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021
Βρείτε μας
Υπάρχουν φαγητά που όσο μεγαλώνουμε καλό είναι να τα αποφεύγουμε.
Η διατροφολόγος Άννα Πετρόβα ανέφερε τα τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνονται μετά την ηλικία των 45 ετών.
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021
Τι είναι η υψηλή χοληστερόλη και γιατί είναι επιβλαβής για την υγεία;
«Για να διατηρήσουμε την υγεία μας, θα πρέπει να προσαρμόσουμε την καθημερινή διατροφή στην ηλικία μας. Μετά τα 45, είναι απαραίτητο να περιορίσετε τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα θερμίδων, συντηρητικών και λιπών» δήλωσε η διατροφολόγος Άννα Πετρόβα σε συνέντευξή της στη «Vechernyaya Moskva».
Η ειδικός σημείωσε ότι λόγω αλλαγών στο σώμα, ορισμένες τροφές μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη και νόσου Αλτσχάιμερ.
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αποφεύγουμε τα γλυκά τα οποία προκαλούν πρήξιμο, βλάπτουν το δέρμα και τις νοητικές λειτουργίες.
Η Σμαράγδα Καρύδη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.10.2021
Κακός χαμός με ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη: Ο σκύλος της παίζει πίσω της με… ερωτικό βοήθημα;
Τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη και τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής συμβάλλουν στην ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης και μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή στεφανιαία νόσο.
Ως εναλλακτική λύση, η ειδικός προτείνει «κέικ χωρίς ζάχαρη, διαιτητικά επιδόρπια με βάση τα φρούτα ή τα λαχανικά και αποξηραμένα φρούτα».
Επίσης, επιτρέπεται η κατανάλωση ψωμιού χωρίς μαγιά. Σταδιακά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σοκολάτα με χουρμάδες, δαμάσκηνα, μπανάνες, μήλα.
Η μαύρη σοκολάτα έχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα θρεπτικά συστατικά γι’ αυτό μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή μας.
Τα άτομα που τρώνε πολλά γλυκά, εκτός από τον κίνδυνο εμφάνισης των ασθενειών που αναφέρθηκαν νωρίτερα, έχουν και ορατά σημάδια στο πρόσωπο, τα οποία είναι το θαμπό χρώμα, οι κοκκινίλες, το πρήξιμο, η χαλάρωση, η εμφάνιση κηλίδων και η αραίωση των φρυδιών.
Αβοκάντο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021
Αβοκάντο: Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας αν το τρώμε κάθε μέρα;
Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, καθώς περιέχουν καρκινογόνες ουσίες που προκαλούν σοβαρές ασθένειες μέχρι την ανάπτυξη όγκων.
Τα αλκοολούχα ποτά προκαλούν βλάβες στο ήπαρ και πρέπει επίσης να αποκλειστούν από τη διατροφή μας.
Τέλος, η ειδικός επισήμανε τον κίνδυνο από κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος (σαλάμι, λουκάνικα, μπέικον, καπνιστά κρέατα).
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλάτων που προκαλούν πρήξιμο, καθώς και συντηρητικά, σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала