Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτασμοί για 28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις - Τι θα ισχύσει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΜαθητική παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Μαθητική παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021
Βρείτε μας
Εγκύκλιο για τις παρελάσεις εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, καθορίζοντας πώς θα διεξαχθούν.
Θα πραγματοποιηθούν φέτος οι παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, εν μέσω της έντονης συζήτησης που έχει προκύψει γύρω από το κατά πόσο είναι ασφαλής η διεξαγωγή τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, «οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας», ενώ για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα δοθούν ιδιαίτερες οδηγίες.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:
Την 27η Οκτωβρίου 2021: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ. και απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.
Την 28η Οκτωβρίου 2021: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της δοξολογίας.
Σημειώνεται ότι στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θα καταθέσουν στεφάνι, επίσης, οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή στην Περιφερειακή Ενότητα.
Μαθητική παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021
Ελλάδα
Εορτασμοί για 28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις - Τι θα ισχύσει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στις υπόλοιπες πόλεις, έδρες δήμων το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτιστεί από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών. H χρονική διάρκεια πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, όπως αναφέρεται.
Όπως σημειώνεται, ο σημαιοστολισμός ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.
Ακόμα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορεί να εμπλουτιστεί, ανάλογα με τις τοπικές συνήθειες και τα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή σας.
Ειδικά για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης θα δοθούν ιδιαίτερες οδηγίες.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται:
Οι Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για την παροχή οδηγιών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στις Υπηρεσίες γενικά που εποπτεύουν, καθώς και στους δήμους της τοπικής αρμοδιότητάς τους, και για την κατάρτιση του προγράμματος κατάθεσης στεφάνων από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.
Οι Περιφερειάρχες, για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων, στο οποίο θα ρυθμίζεται εκτός των άλλων και η σειρά κατάθεσης στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων κτλ. που μετέχουν στην εορτή, καθώς και η σειρά προβαδίσματος των ανωτέρω, στους χώρους των παρελάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала