Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ουρουγουάη: Μια γωνιά της γης με γιγάντια προϊστορικά ζώα

γλυπτόδοντο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021
Βρείτε μας
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το σχεδόν επίπεδο τοπίο της Ουρουγουάης με έναν πληθυσμό γιγάντιων προϊστορικών ζώων.
Ένα απολίθωμα που βρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στο Arroyo del Vizcaíno (Canelones, νότια) και το οποίο ερευνήθηκε ξανά από το 2011, δείχνει μια αφθονία μεγαφούνας πριν από περίπου 30.000 χρόνια, κατά την Πλειστόκαινο στην Τεταρτοταγή περίοδο, στα νότια της χώρας.
Τα σημάδια κοπής στα οστά θα είχαν δημιουργηθεί από ανθρώπους, επίσης πριν από περίπου 30.000 χρόνια.
Σ' αυτόν τον αγροτικό τόπο, στον οποίο υπάρχει πρόσβαση από ιδιωτική γη, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 2.000 οστά διαφόρων γενών γλυπτοδόντων (παρόμοια με τα αρμάδιλο, που ονομάζονται mulitas στην Ουρουγουάη), γιγάντιων νωθρών, καθώς και κομμάτια μαστόντων, τίγρεις με σπαθόδοντα, τοξοδόντες, δύο ελάφια και δύο προϊστορικά άλογα.
Το 2019, βρέθηκε ένα κομμάτι κνήμης με συγχωνευμένη περόνη που προβλημάτισε τους παλαιοντολόγους. Αυτός ο τύπος οστού ανήκει στο θηλαστικό Valgipes, η παρουσία του οποίου καταγράφηκε στα βόρεια κρατίδια της Βραζιλίας και λίγο πιο νότια, αλλά πολύ μακριά από την Ουρουγουάη. Ο τόπος ανακηρύχθηκε Εθνικό Ιστορικό Μνημείο από την Κυβέρνηση.

Όλα ξεκινούν με τα παντζάρια

Το ρεύμα χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς της περιοχής για να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους και να δίνουν νερό στα ζώα τους. Το 1997, η Νότια Αμερική γνώρισε μια από τις χειρότερες ξηρασίες που έχουν καταγραφεί ως αποτέλεσμα του κλιματικού φαινομένου Ελ Νίνιο. Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, οι τοπικοί παραγωγοί έπρεπε να στεγνώσουν τη λιμνοθάλασσα για να ποτίσουν τις καλλιέργειες τεύτλων και έτσι ανακάλυψαν αρκετά οστά.
«Άρχισαν να βλέπουν κόκαλα και συνειδητοποίησαν ότι το μηριαίο οστό που βρήκαν είχε ύψος 90 εκατοστά και δεν ήταν από αγελάδα Η κοινότητα οργανώθηκε, οι chiquilines (αγόρια) από το λύκειο με τέσσερις δασκάλους έσωσαν περίπου 100 ευρήματα μέχρι να ανέβει εκ νέου η στάθμη του νερού» είπε η Fariña.
Μαζεύτηκαν τα οστά που συλλέχθηκαν, συμπεριλαμβανομένων τριών κρανίων, 83 υπολειμμάτων πλευρών, 13 δοντιών, μεταξύ άλλων απολιθωμάτων, γλιπτοτόντων και γιγαντιαίων νωθρών.
Το 2011 επέστρεψαν στον χώρο ενώ συνέχισαν τις ανασκαφές. Έκτοτε, έχουν συλλεχθεί περισσότερα από 2.000 απολιθώματα, εκ των οποίων αρκετές εκατοντάδες έχουν μικρά σημάδια που θα είχαν γίνει από εργαλεία, σύμφωνα με μελέτες τεχνητής νοημοσύνης.
Μερικά από τα απολιθώματα, όπως τεράστια μηριαία οστά ή νύχια, ή μικρότερα από τη φάλαγγα ενός δακτύλου, καθώς και τμήματα των γνάθων, είναι άθικτα, δείχνουν φωτογραφίες που μοιράζονται η ομάδα, πολλά από τα οποία αναρτώνται στον ιστότοπο Arroyodelvizcaino. Org Το
«Είναι η πανίδα των κινούμενων σχεδίων στην ταινία "Η εποχή των παγετώνων", αυτό που συμβαίνει είναι ότι εδώ στη Νότια Αμερική η εποχή των παγετώνων είναι πολύ πιο εντυπωσιακή, πολύ πιο θεαματική», δήλωσε ο Fariña.
Μια υπόθεση που χρησιμοποιεί η ομάδα είναι ότι η ανθρώπινη παρουσία «θα είχε σχέση με τον σχηματισμό της περιοχής».
Το Arroyo del Vizcaíno είναι το μεγαλύτερο σε συγκέντρωση απολιθωμάτων μεγαλοθηλαστικών στην Ουρουγουάη αλλά δεν είναι πολύ κοινό ζώο στον υπόλοιπο κόσμο.
Αν και έχουν ήδη ανακαλύψει δεκάδες ζώα, η ομάδα ελπίζει ότι θα μπορέσουν να βρουν μερικά ακόμη είδη καθώς συνεχίζουν να σκάβουν.
https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FMEC_Uruguay%2Fstatus%2F1448298749961269254&widget=Tweet
Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ανθρώπινα οστά στο σημείο, «αλλά ποιος ξέρει αν το δόντι ενός πολύ τολμηρού κυνηγού δεν βρεθεί μια μέρα, μπορεί να συμβεί, αυτό θα ήταν το λαχείο», αστειεύτηκε ο παλαιοντολόγος.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала