Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Οι επιδοτήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Οι δικαιούχοι και το κόστος επιβάρυνσης

© Sputnik / Aleksandr Kondratuk / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΔεξαμενή με βενζίνη
Δεξαμενή με βενζίνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.10.2021
Βρείτε μας
Οι αυξήσεις σε πετρέλαιο, ρεύμα και φυσικό αέριο θα κάνουν ακόμα πιο «βαρύ» τον φετινό χειμώνα για τα νοικοκυριά. Δείτε ποιες θα είναι οι επιδοτήσεις αλλά και το κόστος επιβάρυνσης μίας τετραμελούς οικογένειας.
Έρχεται «βαρύς» χειμώνας για τα νοικοκυριά όσον αφορά το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθούν για την αγορά πετρελαίου, το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.
Οι αιτήσεις για την επιδότηση πετρελαίο θέρμανσης και για το φυσικό αέριο, όπως αναφέρει το MEGA, θα ανοίξουν αρχές Νοεμβρίου.
Προϋπόθεση για να είναι κάποιος δικαιούχος, είναι να έχει βάλει διπλάσια ποσότητα αξίας σε σχέση με το επίδομα που θα πάρει. Για παράδειγμα, για να πάρει κάποιος επίδομα 200 ευρώ, πρέπει να έχει βάλει 400 ευρώ πετρέλαιο, δηλαδή το διπλάσιο.
Η επιδότηση αφορά αγορές πετρελαίου μέχρι 21 Δεκεμβρίου, ώστε να είναι κάποιος στην πρώτη πληρωμή. Για αγορές μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, ο δικαιούχος θα λάβει το επίδομα στα τέλη Μαρτίου.
Όπως αναφέρει ο σταθμός, ως προς το επίδομα ρεύματος, θα υπάρχει διαφορά στο επίδομα ανάλογα τον μήνα. Για τον Σεπτέμβριο, η επιδότηση από το κράτος είναι 9 ευρώ τον μήνα, ενώ από τον Οκτώβριο και μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι 18 ευρώ τον μήνα.
Η πραγματική μέση αύξηση θα είναι 2 με 3 ευρώ τον μήνα, αντί για 20 ή 50 ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι όσοι καταναλώνουν μηνιαία έως 300 κιλοβατώρες.
Σε υψηλότερες καταναλώσεις, από 300 έως 600 κιλοβατώρες δηλαδή, θα υπάρχει έκπτωση από τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.
Ως προς τα κοινωνικά τιμολόγια, η επιδότηση θα είναι 24 ευρώ τον μήνα, το οποίο σημαίνει μηδενική αύξηση στον λογαριασμό.
Οι επιδοτήσεις αυτές θα φανούν στον επόμενο λογαριασμό.
Στο φυσικό αέριο, η έκπτωση θα είναι 15% στο κόστος και θα μεταφερθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η επιβάρυνση για μία οικογένεια

Μία τετραμελής οικογένεια στην Αθήνα, εάν αγοράσει 1.500 λίτρα καυσίμων, το κόστος ανέρχεται σε 1.725 ευρώ από 1.200 ευρώ που ήταν πέρυσι. Η επιδότηση θα είναι από 114 ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 181 ευρώ.
Η πραγματική επιβάρυνση φέτος θα είναι στα 1.544 ευρώ ενώ την περασμένη χρονιά ήταν στα 1.086 ευρώ (αύξηση 458 ευρώ).
Δεξαμενή με βενζίνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.10.2021
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρεμιέρα σήμερα στη διάθεσή του – Οι τιμές
Το κόστος για να βάλει ένας φορολογούμενος πετρέλαιο 2.000 λίτρων για όλη την χρονιά, ήταν 0,80 ευρώ το λίτρο, φτάνοντας συνολικά τα 1.600 ευρώ. Φέτος το κόστος ανέρχεται σε 2.200 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 600 ευρώ, ενώ το μέσο επίδομα φτάνει τα 300 ευρώ.
Το βασικό επίδομα πετρελαίου θα είναι από 220 ευρώ πέρυσι, στα 300. Το ελάχιστο επίδομα, ανεβαίνει στα 100 ευρώ από 80 και το ανώτατο πάει στα 750 ευρώ από τα 650 ευρώ.
Σύμφωνα με το MEGA, θα υπάρχει προσαύξηση 20% εάν κάποιος έχει παιδιά.
Επιδοτούνται:
φυσικό αέριο
πετρέλαιο θέρμανσης
υγραέριο
καυσόξυλα
pellet

Δικαιούχοι

Για πρώτη φορά το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί και για το φυσικό αέριο, ενώ δικαιούχοι είναι:
Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ.
Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:
23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο
26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα
29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα
O υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.10.2021
Ελλάδα
Τα νέα μέτρα στήριξης για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο: Αύξηση μέχρι 68% στο επίδομα θέρμανσης
Το επίδομα χορηγείται σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο.
Επίδομα θέρμανσης δικαιούνται και όσοι χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) υπό την προϋπόθεση ότι η κύρια κατοικία τους βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала