Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Το θαυματουργό τρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης

Στρες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.10.2021
Βρείτε μας
Το Penn State College of Medicine διαπίστωσε ότι τα μανιτάρια μπορούν να μειώσουν την κατάθλιψη.Συγκεκριμένα, ένα αντιφλεγμονώδες αμινοξύ στα μανιτάρια μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εν λόγω ψυχικής νόσου. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 24.000 ενήλικες στις ΗΠΑ.
Η κατανάλωση μανιταριών θα μπορούσε να σάς βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο να πάθετε κατάθλιψη, υποστηρίζει μια μελέτη. Οι ειδικοί του Penn State College of Medicine εξέτασαν τα δεδομένα διατροφής και ψυχικής υγείας από περισσότερους από 24.000 ενήλικες. Η δεκαετής έρευνα έδειξε ότι οι εθελοντές που απέφευγαν τα μανιτάρια είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη.
Οι ακαδημαϊκοί πιστεύουν ότι ένα αντιφλεγμονώδες αμινοξύ που παράγεται από μανιτάρια θα μπορούσε να συμβάλει στην αποφυγή της εμφάνισης της κατάθλιψης.
Νεαρή γυναίκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.10.2021
Έρευνα: Πάνω από 50 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από κατάθλιψη και διαταραχές άγχους λόγω του κορονοϊού
Ο Dr. Djibril Ba, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, δήλωσε: «Τα μανιτάρια είναι η υψηλότερη διαιτητική πηγή του αμινοξέος εργοθειονίνη-ένα αντιφλεγμονώδες που δεν μπορεί να συντεθεί από τον άνθρωπο.
«Έχοντας σε υψηλά επίπεδα αυτή την ουσία μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος οξειδωτικού στρες, το οποίο θα μπορούσε επίσης να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης».
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η εργοθειονίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σχιζοφρένειας, της διπολικής διαταραχής και της κατάθλιψης.
Το κάλιο στα λευκά μανιτάρια είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της εμφάνισης άγχους.

Πώς έγινε η έρευνα

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, με βάση το πόσα μανιτάρια έφαγαν.
Μια ομάδα δεν κατανάλωσε καθόλου μανιτάρια, ενώ μια άλλη έτρωγε 4,9g μανιταριών την ημέρα. Οι εθελοντές με την υψηλότερη κατανάλωση μανιταριών έφαγαν κατά μέσο όρο 19,6 γραμμάρια την ημέρα. Αυτό είναι περίπου το ένα τέταρτο μιας τυπικής μερίδας.
Τα διατροφικά δεδομένα ελήφθησαν επίσης από τους κωδικούς τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν ταξινομηθεί λανθασμένα ή να έχουν καταγραφεί ανακριβώς.
Οι ερευνητές μελέτησαν διατροφικά δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για την Υγεία και τη Διατροφή, η οποία βασίζεται στην αυτοαναφερόμενη διαιτητική ανάκληση από έως και δύο ημέρες.
Επίσης, η κατάθλιψη μετρήθηκε χρησιμοποιώντας το ερωτηματολόγιο για την υγεία των ασθενών.
Οι λευκές γυναίκες με πανεπιστημιακή εκπαίδευση είχαν περισσότερες πιθανότητες να τρώνε μεγάλες ποσότητες μανιταριών, σύμφωνα με την έρευνα. Ο μέσος όρος ηλικίας των ερωτηθέντων ήταν τα 45.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη την ηλικία, το φύλο και τα δημογραφικά στοιχεία, τις ασθένειες που αναφέρθηκαν, τα φάρμακα και άλλους διαιτητικούς παράγοντες.
Έκαναν επίσης ένα ξεχωριστό τεστ για να διαπιστώσουν εάν η κατάθλιψη μειώθηκε αντικαθιστώντας μια μερίδα κόκκινου κρέατος με μανιτάρια, αλλά δεν βρήκαν κάποια συσχέτιση.

Τα μαγικά μανιτάρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της κατάθλιψης

Μια ουσία που βρέθηκε στα μανιτάρια θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντικαταθλιπτικό, σύμφωνα με μια μελέτη.Η ψιλοκυβίνη, μια ένωση που απαντάται φυσικά σε ορισμένα μανιτάρια, μπορεί να είναι σε θέση να αυξήσει τις μακροχρόνιες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων στον εγκέφαλο κατά 10%.
Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Yale πιστεύει ότι αυτές οι συνδέσεις μπορούν να μειώσουν τις επιπτώσεις της κατάθλιψης σε ένα άτομο.Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuron τον Ιούλιο, διαπίστωσε επίσης ότι η δύναμη των συνδέσεων νευρώνων αυξάνεται επίσης.
«Όχι μόνο είδαμε 10% αύξηση στον αριθμό των νευρωνικών συνδέσεων, αλλά ήταν κατά μέσο όρο περίπου 10% μεγαλύτερες, οπότε οι συνδέσεις ήταν επίσης ισχυρότερες», δήλωσε ο Alex Kwan, αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής της νευροεπιστήμης στο Yale.

Οι έρευνες σε ποντίκια

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέσα σε 24 ώρες από τη λήψη του φαρμάκου, τα ποντίκια εμφάνιζαν αυξημένο αριθμό δενδριτικών αγκάθων, το τμήμα των νευρώνων που μεταδίδουν πληροφορίες μεταξύ τους όπως αναφέρει δημοσίευμα της dailymail.co.uk.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала