Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικό μέρισμα: Οι δύο άξονες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

CC0 / / Ευρώ
Ευρώ  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.10.2021
Βρείτε μας
Το υπουργείο Οικονομικών μελετά σενάρια για την τόνωση των εισοδημάτων και την στήριξη των νοικοκυριών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις βασικα καταναλωτικά αγαθά αλλά και στην ενέργεια.
Σε δύο άξονες αναμένεται να κινηθεί το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την αύξηση τιμών στα αγαθά πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια.
Τις προθέσεις της κυβέρνησης, «έδειξε» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, λέγοντας ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε εκείνους που θα δουν υπέρμετρα αυξημένους λογαριασμούς, να τους εξοφλήσουν σε δόσεις, αναφερόμενος προφανώς στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
«Κρατώ από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής κάτι το οποίο το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και θα το υιοθετήσουμε και εμείς: Τη δυνατότητα να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δουν ενδεχομένως μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Δεξαμενή με βενζίνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.10.2021
Ελλάδα
Οι επιδοτήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Οι δικαιούχοι και το κόστος επιβάρυνσης
Τα σενάρια που μελετά το υπουργείο Οικονομικών για την στήριξη των νοικοκυριών και την τόνωση των εισοδημάτων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στρέφονται γύρω από δύο άξονες.
O πρώτος μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και ο άλλος μέσω ενισχύσεων (κοινωνικό μέρισμα).
Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν είτε μέσω του τελικού κειμένου του προϋπολογισμού για το 2022, που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου, είτε ακόμη και αργότερα μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ο χαρακτήρας των παρεμβάσεων

Επισημαίνεται ωστόσο ότι όποια μέτρα και να ληφθούν, πολύ δύσκολα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, κάτι που περιορίζει εξαιρετικά τις όποιες παρεμβάσεις. Οπότε, είτε θα έχουν χαρακτήρα επιδόματος, είτε εφάπαξ καταβολής (κοινωνικό μέρισμα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες).
Τα έσοδα από φόρους, τόσο σε επίπεδο μηνός (Σεπτέμβριος 2021), όσο και στο 9μηνο (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος) είναι σημαντικά πάνω από τον στόχο, όπως αυτός περιγράφεται στο Μεσοπρόθεσμο, με δύο βασικές πηγές, τον τουρισμό και την πορεία των επιχειρηματικών κερδών.
Κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά πιθανό, μέχρι την τελικά κατάθεση του προϋπολογισμού το Νοέμβριο, να υπάρξει εκ νέου αναθεώρηση του στόχου για ρυθμό ανάπτυξης 6,1% το 2021.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала