Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Έρχονται οι δασοκομάντος: Τι θα κάνουν – Πού θα εγκατασταθούν

© Φωτογραφία : Nick Paleologos/ SOOCΦωτιά στα Βίλια
Φωτιά στα Βίλια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Βρείτε μας
Το καλοκαίρι θα αρχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα το πρόγραμμα με τους δασοκομάντος, που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται.
Στη διάθεση της πυροσβεστικής θα βρίσκονται από το καλοκαίρι 500 δασοκομάντος που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ, ενώ η Ελλάδα θα αποτελέσει και μέρος του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος ενός κοινού σώματος άμεσης αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Η ομάδα δασοκομάντος θα λειτουργεί πάνω στα αμερικανικά πρότυπα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ αποφασίστηκε η εκπαίδευση κλιμακίου πυροσβεστών που στη συνέχεια θα εκπαιδεύσουν στην Ελλάδα αρχικά 50 δασοπυροσβέστες.
Οι δασοκομάντος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα εγκατασταθούν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λαμία, Κρήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ευθύνη τους θα είναι μόνο εκεί, αλλά θα μεταφέρονται όπου χρειάζονται.
Το έργο τους θα είναι «προκατασταλτικό» και με ειδικά καθήκοντα, ενώ θα πηγαίνουν όπου απαιτείται με τα μέσα που θα διαθέτουν και τα οποία είναι οπτικά, κατασβεστικά, drones για την εποπτεία και άλλος υπερσύγχρονος εξοπλισμός.
Τρίτη μέρα αγωνίας στα Βίλια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.09.2021
Ελλάδα
Κάηκε το 16% από τα δάση της Αττικής στις πυρκαγιές τον Αύγουστο
Στην ευθύνη τους θα είναι και η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με πυρκαγιά (αντιπύρ), τεχνογνωσία που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο - κάτι που επιθυμεί η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ουσιαστικά, οι δασοκομάντος θα λειτουργούν ως προπομποί των υπολοίπων δυνάμεων, θα προχωρούν σε καθαρισμούς μπροστά από τη φωτιά, ή θα πέφτουν και με αλεξίπτωτα πίσω από την πυρκαγιά, για να δημιουργούν ζώνες και να διεκπεραιώνουν δύσκολες αποστολές.
Πυρκαγιά στα Βίλια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.08.2021
Ελλάδα
Κρανίου τόπος: Σχεδόν 100.000 στρέμματα έγιναν στάχτη σε Βίλια και Κερατέα από τις πυρκαγιές
Θα ονομάζονται «Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων», που θα αποτελούνται συνολικά από 60 επιστήμονες δασολόγους και δασοπόνους και 440 πυροσβέστες πολλαπλών επιχειρησιακών καθηκόντων.
Ωστόσο, επειδή αυτό δεν είναι πολύ εύκολο, καθώς απαιτείται πολύ ειδική και καλή εκπαίδευση, προωθήθηκε από τον κ. Στυλιανίδη το σχέδιο για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Σώματος δασοκομάντος, που θα μετακινείται από χώρα σε χώρα, όπου υπάρχει ανάγκη.
Η κοινή ευρωπαϊκή ομάδα θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι και θα αποτελείται από χώρες του Νότου όσο και απ' την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала