Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Δακτύλιος: Πότε επιστρέφει στην Αθήνα και τι θα ισχύει

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas/SOOCΔακτύλιος στην Αθήνα
Δακτύλιος στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.10.2021
Βρείτε μας
Σιγά-σιγά και οι δρόμοι της Αθήνας επιστρέφουν στην κανονικότητα αφού ο Δακτύλιος επιστρέφει στην Αθήνα.
Αν και κατά την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας δεν εφαρμόστηκε, ο Δακτύλιος επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας από τις 25 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (18/10).
Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ FM 100,3», ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής δήλωσε: «Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους. Η δεύτερη ρύθμιση έχει να κάνει με το ότι περιορίζονται κατά πολύ οι εξαιρέσεις, δηλαδή τα Ι.Χ. που θα μπορούν κάθε ημέρα ανεξαρτήτως δακτυλίου να μπαίνουν στο κέντρο».
Έλον Μασκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Ελλάδα
Έρχονται στην Ελλάδα οι πρώτες δορυφορικές συνδέσεις με το διαστημικό ίντερνετ του Έλον Μασκ

Τι θα ισχύει πλέον στον Δακτύλιο

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε, επίσης, λεπτομερώς τι θα ισχύει για τον Δακτύλιο, διευκρινίζοντας στην προαναφερθείσα ραδιοφωνική συνέντευξη το εξής: «Στον λεγόμενο πλέον "Καθαρό Δακτύλιο" θα μπαίνουν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr διοξειδίου του άνθρακα. Οι εξαιρέσεις θα μειωθούν έως και 50%. Οι εξαιρέσεις ήταν υπερβολικές και γι' αυτό θα πέσει μαχαίρι».
Ακόμα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «δεν μιλάμε για καθολική απαγόρευση εισόδου των Ι.Χ. στο κέντρο της Αθήνας», σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.
Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα ορίζονταν από το προηγούμενο πλαίσιο, μεταξύ Δευτέρας και Πέμπτης (07:00-20:00) και Παρασκευής (07:00-15:00) θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, αλλά και φορτηγών μέγιστου βάρους 2,2 τόνων.
Μάλιστα, στις ζυγές ημερομηνίες μπορούν να κινούνται οχήματα που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό: 0, 2, 4, 6 και 8 και κατά τις μονές ημέρες μπορούν να κινούνται οχήματα που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε μονό αριθμό: 1, 3, 5, 7 και 9.

Σε ποιους δρόμους ισχύει ο Δακτύλιος

Ως μέτρο αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού προβλήματος, ο Δακτύλιος εφαρμόζεται σε συγκεκριμένους δρόμους.
Αυτοί οι δρόμοι είναι οι εξής: Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Ποια αυτοκίνητα εξαιρούνται από τον Δακτύλιο

Όσον αφορά στα προαναφερθένται, όμως, προβλέπονται συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τον Δακτύλιο.
Έτσι, ελεύθερα κινούνται τα εξής αυτοκίνητα:
«Πράσινα» οχήματα.
Οχήματα Κρατικών Υπηρεσιών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των Υπηρεσιών αυτών.
Οχήματα ιατρών, τα οποία φέρουν το ειδικό σήμα του οικείου Ιατρικού Συλλόγου με μόνο επιβάτη τον ίδιο, όπως θα αποδεικνύεται από την ιατρική ταυτότητα για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών.
Οχήματα με ξένες πινακίδες Ελλήνων του εξωτερικού και ξένων επισκεπτών της χώρας για τις πρώτες σαράντα ημέρες της παραμονής τους στην Ελλάδα, όπως και αυτοκίνητα μισθωμένα από ξένους επισκέπτες της χώρας και Έλληνες μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Αναπηρικά αυτοκίνητα αναπήρων πολέμου, τα οποία φέρουν ειδικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας εφόσον οδηγούνται από τους ίδιους τους ανάπηρους ή τους μεταφέρουν.
Επιβατηγά οχήματα, τα οποία είναι ειδικά διασκευασμένα ή αυτόματα για τη μεταφορά πολιτικών αναπήρων, εφόσον οδηγούνται από τους ίδιους τους ανάπηρους ή τους μεταφέρουν.
Οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς).
Οχήματα των μόνιμων κατοίκων της περιοχής που περικλείεται από τα όρια του δακτυλίου, για χρονικό διάστημα μιας ώρας πριν από την έναρξη της εργασίας τους μόνο για την έξοδό τους από την περιοχή του δακτυλίου και για χρονικό διάστημα δύο ωρών από τη λήξη του ωραρίου τους για την επιστροφή τους στον τόπο κατοικίας τους.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала