Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Έμφραγμα: Η άσκηση αυτή την ώρα της ημέρας αυξάνει τον κίνδυνο – Τι έδειξε μελέτη

CC0 / Pixabay.com / Καρδιακό επεισόδιο
Καρδιακό επεισόδιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.10.2021
Βρείτε μας
Αιτιώδη σχέση μεταξύ της άσκησης σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και του κινδύνου για έμφραγμα βρήκαν ερευνητές.
Η άσκηση έχει πολλά οφέλη, ωστόσο οι άνδρες που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μπορούν να παρουσιάσουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής εάν προπονούνται σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Τι έδειξε η έρευνα για την άσκηση σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και τον κίνδυνο εμφράγματος

Εάν κάποιος έχει διαβήτη τύπου 2, όταν αποφασίσει να ασκηθεί, ενδεχομένως να επηρεαστεί από τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής.
Ένα βραστό αβγό (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Αυγά: Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στην αγορά και το μαγείρεμα
Σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Ένωση για τον Διαβήτη, οι άνδρες με διαβήτη που ασκούνται το πρωί, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή.
Η Τζινγκγί Τσιαν της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και εκ των ερευνητών της μελέτης ανέφερε: «Το γενικό μήνυμα για τον πληθυσμό των ασθενών μας παραμένει ότι πρέπει να ασκείστε όποτε μπορείτε, καθώς η τακτική άσκηση παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι ερευνητές που μελετούν τις επιδράσεις της φυσικής δραστηριότητας, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον χρόνο ως πρόσθετο στοιχείο, ώστε να δώσουμε καλύτερες συστάσεις στο ευρύ κοινό σχετικά με το πώς η ώρα της ημέρας μπορεί να επηρεάσει τη σχέση μεταξύ άσκησης και καρδιαγγειακής υγείας».
Ως εκ τούτου, για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η ερευνητική ομάδα μελέτησε περισσότερους από 2.000 ασθενείς που ήταν, επίσης, παχύσαρκοι ή υπέρβαροι και εντόπισαν συσχετισμό μεταξύ του χρόνου άσκησης και του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Γήρανση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Μακροζωία: Έξι καθημερινές συνήθειες που θα μας χαρίσουν επιπλέον χρόνια ζωής
Μάλιστα, για μια εβδομάδα, οι συμμετέχοντες φορούσαν επιταχυνσιόμετρα στη μέση τους που μετρούσαν τον χρόνο και τον τύπο της φυσικής τους δραστηριότητας.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που ασκούνται το πρωί, έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου, ανεξάρτητα από την ένταση.
Ακόμα, οι άνδρες που ήταν πιο δραστήριοι γύρω στο μεσημέρι είχαν χαμηλότερα επίπεδα φυσιολογικής καρδιοαναπνευστικής ικανότητας.
Στις γυναίκες, οι ερευνητές δεν βρήκαν σχέση μεταξύ συγκεκριμένου χρόνου δραστηριότητας και κινδύνου στεφανιαίας νόσου ή καρδιοαναπνευστικής ικανότητας.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала