Καρκίνος του προστάτη: Ποιο σύμπτωμα μπορεί να είναι ένα ανησυχητικό σημάδι

CC0 / / Άνδρας
Άνδρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.10.2021
Παρότι ο καρκίνος του προστάτη είναι γνωστός ως «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα, υπάρχει ένα σημάδι που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία.
Ο καρκίνος του προστάτη επηρεάζει περίπου 47.500 άνδρες κάθε χρόνο, ωστόσο πολλοί μπορεί να μην αναγνωρίζουν κάποια από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια.
Έτσι, ένας ειδικός ανέφερε ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα που συνήθως κάποιος «αγνοεί», αλλά θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό σημάδι για την ασθένεια.
Πρωινό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Πέντε αλλαγές στο πρωινό για να «πέσει» η χοληστερίνη

Το ανησυχητικό σύμπτωμα για τον καρκίνο του προστάτη

Ο Ίαριμ Σόντρι, ιατρικός επικεφαλής ιστοτόπου, σε σχετικές δηλώσεις στην «Express» ανέφερε: «Η δυσκολία στην ούρηση ή ο πόνος κατά την ούρηση μπορεί να είναι σημάδια ασθένειας του προστάτη ή καρκίνου, τα οποία δεν πρέπει να αγνοηθούν. Όταν ο προστάτης μεγαλώνει, μπορεί να πιέσει την ουρήθρα, δηλαδή τον σωλήνα που μεταφέρει ούρα από την ουροδόχο κύστη, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει την ούρηση. Ενώ αυτά τα συμπτώματα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι έχετε καρκίνο του προστάτη, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας».
Άλλωστε, οι άνδρες μπορεί να παρατηρήσουν αυξημένη ανάγκη για ούρηση και να νιώθουν ότι κουράζονται όταν προσπαθούν να ουρήσουν ή ακόμα και την αίσθηση πως η ουροδόχος κύστη τους δεν είναι εντελώς άδεια μετά την ούρηση.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Διαβήτης: Το θαυματουργό λαχανικό που ρίχνει το σάκχαρο

Ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη

Δυστυχώς, ο καρκίνος του προστάτη είναι γνωστός ως «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα μέχρι να μεγαλώσει αρκετά ώστε να ασκήσει πίεση στην ουρήθρα.
Μερικά πιθανά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη περιλαμβάνουν:
Συχνοουρία, ιδιαιτέρως τη νύχτα.
Καταπόνηση ή χρόνος για να ολοκληρωθεί η ούρηση.
Δυσκολία στην αρχή της ούρησης.
Αδύναμη ροή στην ούρηση.
Αίσθηση πως η ουροδόχος κύστη ίσως να μην είναι εντελώς άδεια.
Αίμα στα ούρα.
Επίσης, υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια ότι ο καρκίνος θα μπορούσε να έχει εξαπλωθεί και αυτά περιλαμβάνουν πόνο στα οστά και την πλάτη, απώλεια όρεξης, πόνο στους όρχεις και ανεξήγητη απώλεια βάρους.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала