Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Εγκεφαλικό, διαβήτης, Αλτσχάιμερ: Οι «απαγορευμένες» τροφές μετά τα 45 έτη που αυξάνουν τον κίνδυνο

CC0 / / Με την προσθήκη καυτερών φαγητών στην διατροφή σας, θα καταπολεμήσετε την λαχτάρα σας για ζάχαρη.
 Με την προσθήκη καυτερών φαγητών στην διατροφή σας, θα καταπολεμήσετε την λαχτάρα σας για ζάχαρη.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.10.2021
Βρείτε μας
Ορισμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται μετά τα 45, καθώς ενδέχεται να συμβάλλουν στην εμφάνιση εγκεφαλικού, διαβήτη ή Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με ειδικό.
Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα αλλάζει, γεγονός που καθιστά απαραίτητες ορισμένες προσαρμογές στη διατροφή για να αποφευχθούν προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Άννα Πέτροβα, μετά την ηλικία των 45 ετών θα πρέπει να σταματήσουμε να καταναλώνουμε τρόφιμα που περιέχουν πολλές θερμίδες, συντηρητικά και λίπη.
Ένα βραστό αβγό (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Αυγά: Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στην αγορά και το μαγείρεμα
Η ειδικός επεσήμανε ότι ο λόγος για να σταματήσει η κατανάλωση αυτών των τροφών είναι επειδή μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου, διαβήτη και Αλτσχάιμερ.

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να τρώμε μετά τα 45

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη στη «Vechernaya Moskva», η διατροφολόγος προειδοποίησε ότι τα ζαχαρούχα τρόφιμα και τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής γενικότερα, μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρωσης και να προκαλέσουν εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιαγγειακές παθήσεις.
Από την άλλη πλευρά, τα γλυκά προκαλούν πρήξιμο, επιδεινώνουν την κατάσταση του δέρματος, αλλά και τις γνωστικές ικανότητες.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, η εναλλακτική λύση για εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά τα τρόφιμα είναι η κατανάλωση ψωμιού χωρίς μαγιά, κέικ χωρίς ζάχαρη, διαιτητικά επιδόρπια με βάση τα φρούτα ή τα λαχανικά.
Ύπνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Το μυστικό για έναν καλό και ήρεμο ύπνο
Η Άννα Πέτροβα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σταδιακά αντικαταστήστε τη σοκολάτα με χουρμάδες, δαμάσκηνα, μπανάνες και μήλα. Μπορείτε να καταναλώσετε μαύρη σοκολάτα, καθώς έχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Τα άτομα που τρώνε πάρα πολλά γλυκά, εκτός από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τις προαναφερθείσες ασθένειες, αναπτύσσουν επίσης το λεγόμενο "πρόσωπο της ζάχαρης", που χαρακτηρίζεται από θαμπό χρώμα, κόκκινες κηλίδες, πρήξιμο, αραίωση των φρυδιών και έλλειψη λάμψης».
Εν συνεχεία, η ίδια πρόσθεσε ότι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα περιέχουν καρκινογόνες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και τα αλκοολούχα ποτά έχουν ισχυρή αρνητική επίδραση στο ήπαρ.
Ακόμα, σύμφωνα με τη διατροφολόγο, τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος όπως τα λουκάνικα, το μπέικον, τα καπνιστά κρέατα, μεταξύ άλλων, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλάτων που προκαλούν πρήξιμο, καθώς και άλλα συντηρητικά επιβλαβή για την υγεία.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала