Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Θεσσαλονίκη: Εκτοξεύτηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων - Οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων σε κάθε περιοχή

© Φωτογραφία : Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/SOOCΑεροφωτογραφία πάνω από τη συμβολή των οδών Μοναστηρίου - Εγνατία, Λαγκαδά και 26ης Οκτωβρίου (Βαρδάρης) με κατεύθυνση το κέντρο της Θεσσαλονίκης, 12 Οκτωβρίου 2021.
Αεροφωτογραφία πάνω από τη συμβολή των οδών Μοναστηρίου - Εγνατία, Λαγκαδά και 26ης Οκτωβρίου (Βαρδάρης) με κατεύθυνση το κέντρο της Θεσσαλονίκης, 12 Οκτωβρίου 2021. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.10.2021
Βρείτε μας
Μετά την οικονομική κρίση, οι αγοραπωλησίες ακινήτων στη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν άνοδο, όπως και οι τιμές τους. Τροχοπέδη στην άνθιση των αγοραπωλησιών αποτελεί η γραφειοκρατία.
Οι αγοραπωλησίες ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, κυρίως κατοικιών, έχει αυξηθεί σημαντικά σύμφωνα με τους ανθρώπους της κτηματαγοράς με τις τιμές να ακολουθούν επίσης αυξητική πορεία.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστικών Ακινήτων Θεσσαλονίκης, Κώστας Τζάρος, αναφέρει ότι οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την περιοχή και τον δρόμο που βρίσκονται και ότι «δεν υπάρχει ενιαίος τιμοκατάλογος».
Για παράδειγμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα για τα μεταχειρισμένα σπίτια που έχουν ανακαινιστεί ή χρήζουν ανακαίνισης και τα οποία βρίσκονται πάνω από την οδό Εγνατία, η τιμή πώλησης κυμαίνεται όπως λέει από 1.600 έως 2.100 ευρώ το τετραγωνικό.
«Αντίθετα, για τα σπίτια κάτω από την οδό Εγνατία έχουν αυξηθεί οι τιμές τους. Δηλαδή σπίτι που έχει ανακαινιστεί και είναι και σε καλό δρόμο η τιμή του είναι 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο» εξήγησε στο Sputnik o πρόεδρος των μεσιτών.
Σακίρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.10.2021
Κόσμος
Pandora Papers: Ο κρυφός πλούτος των διασήμων από τις «χρυσές» offshore

Οι τιμές σε διαμερίσματα και κατοικίες εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Τα μεταχειρισμένα διαμερίσματα και κατοικίες εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης δεν παρουσιάζουν αύξηση και έχουν σταθερές τιμές αν και άνοδος των τιμών καταγράφεται στα νεόδμητα.
«Στην Καλαμαριά, το νεόδμητο αυτή τη στιγμή έχει ανεβεί πάνω από το 2.700- 3.000 ευρώ το τετραγωνικό και αν πάμε στο Καραμπουρνάκι εκεί φτάνεις τα 3.500 - 3.700 το μέτρο» είπε ο κ. Τζάρος προσθέτοντας ότι στα μεταχειρισμένα, δηλαδή 20ετίας και άνω, η τιμή τους κυμαίνεται από 2.100 έως 2.200 ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, στον Εύοσμο που γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια τεράστια οικοδομική ανάπτυξη, «οι τιμές των νεόδμητων ανέβηκαν στα 1.700 - 1.800 ευρώ το τ.μ. για πρώτο και δεύτερο όροφο και κάποια πλέον φτάνουν και τα 2.000 ευρώ το τ.μ.».
«Στα μεταχειρισμένα του Ευόσμου, οι τιμές κυμαίνονται από 1.200 έως 1.300 ευρώ το μέτρο» συμπλήρωσε.

«Οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν γρηγορότερα από την οικονομική κατάσταση της χώρας»

Οι τιμές των ακινήτων έχουν ανεβεί «πιο γρήγορα απ' ό,τι έχει ανεβεί η οικονομική κατάσταση της χώρας» διαπιστώνει ο πρόεδρος των μεσιτών Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν διαβαθμίσεις».
«Στην Καλαμαριά, για παράδειγμα, όπου υπάρχουν υψηλά εισοδήματα, ο κόσμος δεν δυσκολεύεται να δώσει το αντίτιμο για την αγορά ενός διαμερίσματος. Δηλαδή κάπου έχει επανέλθει αυτή η μεσοαστική τάξη που είχε τα λεφτά, με την κρίση φοβόταν να τα βγάλει και τώρα τα βγάζει και επενδύει. Από εκεί και πέρα όμως, για τον μέσο πολίτη, οι τιμές των ακινήτων ανέβηκαν πιο γρήγορα από τα εισοδήματα» υποστήριξε ο κ. Τζάρος εκτιμώντας όμως ότι «και τα εισοδήματα θα ανεβούν, αλλά και οι τιμές των ακινήτων».
Ακίνητα στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021
Ελλάδα
Γιατί γερμανικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα;

Η γραφειοκρατία

Ανέφερε δε, ότι το τελευταίο διάστημα «γίνονται πολλές πράξεις αγοραπωλησίας σπιτιών» και στάθηκε στα «προβλήματα γραφειοκρατίας» που αντιμετωπίζουν αγοραστές, πωλητές και επαγγελματίες του χώρου.
«Είμαστε χειρότερα απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια για να ολοκληρώσουμε ένα συμβόλαιο. Κάποια πράγματα έγιναν ηλεκτρονικά και επί της αρχής αυτό βοηθάει γιατί πλέον δεν χρειάζεται να μεταβεί ο πολίτης στις υπηρεσίες. Όμως στο τέλος αυτής της ηλεκτρονικής γραμμής υπάρχει ένας άνθρωπος που σε πολλές υπηρεσίες λόγω της πανδημίας δουλεύει από το σπίτι -όσο δουλεύει- και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα να πας στην υπηρεσία να παρακαλέσεις να δουν το φάκελό σου» εξήγησε.
Στην αγοραπωλησία ενός ακινήτου, όπως λέει, εμπλέκονται οι εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, ο δήμος, η Πολεοδομία (εάν είναι εντός του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης το κτίριο μπορεί να ελέγχεται και να χρειάζεται έγγραφο από την Εφορία Νεότερων Μνημείων) και το Κτηματολόγιο.
«Ειδικά στο Κτηματολόγιο γίνεται χαμός. Για να περάσουμε μια μεταγραφή στο Κτηματολόγιο δίνονται ημερομηνίες μετά από έναν χρόνο. Με όλα αυτά όμως μπλοκάρονται δουλειές όσον αφορά τις αγοραπωλησίες ακινήτων» κατέληξε ο κ. Τζάρος.
Εκτεταμένες πλημμύρες έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας « Μπάλλος », Κιφισός, στην Αθήνα, στις 14 Οκτωβρίου, 2021 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.10.2021
Ελλάδα
Οι δύο λόγοι που πλημμυρίζει η Αθήνα: Ποιες είναι οι επικίνδυνες περιοχές

Οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται ως εξής:
Κέντρο Θεσσαλονίκης, πάνω από οδό Εγνατία: Από 1.600 - 2.000 ευρώ/ τ.μ.
Κάτω από την οδό Εγνατία: 3.000 ευρώ/τ.μ.
Καλαμαριά διαμέρισμα άνω των 20 ετών: Από 2.100 ως 2.200 ευρώ/ τ.μ.
Καλαμαριά νεόδμητο διαμέρισμα: Από 2.700- 3.000 ευρώ / τ.μ.
Καραμπουρνάκι νεόδμητο διαμέρισμα: Από 3.500- 3.700 ευρώ/ τ.μ.
Εύοσμος νεόδμητο διαμέρισμα: Από 1.800 έως 2.000 ευρώ/τ.μ.
Εύοσμος μεταχειρισμένο διαμέρισμα: Από 1.200 έως 1.300 ευρώ/τ.μ.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала