Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Δακτύλιος: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ψηφιακές άδειες - Οδηγίες για την έκδοσή τους

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas/SOOCΔακτύλιος στην Αθήνα
Δακτύλιος στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.10.2021
Βρείτε μας
Άνοιξε το daktylios.gov.gr. Τι δυνατότητα έχουν πλέον οι οδηγοί και αναλυτικές οδηγίες.
Στον «αέρα» είναι πλέον η πλατφόρμα daktylios.gov.gr, όπου οι οδηγοί μπορούν να εκδίδουν το ειδικό σήμα για την ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο της Αθήνας.
Η νέα υπηρεσία έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των οδηγών και τη διασφάλιση της γνησιότητας των σχετικών αδειών. Έτσι, τα νέα ειδικά σήματα εκδίδονται ψηφιακά, γρήγορα, εύκολα και με απόλυτη διαφάνεια.
Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4860/20-10-2021), οι κατηγορίες των οχημάτων που εξαιρούνται από την εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων εντός του μικρού δακτυλίου (μονά-ζυγά) και για τις οποίες εκδίδεται το ειδικό σήμα είναι οι εξής:
ηλεκτρικά
εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
υβριδικά
κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.
Δρόμος στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.10.2021
Ελλάδα
Δακτύλιος: Με μονά-ζυγά στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου - Οι εξαιρέσεις και οι ώρες ισχύος

Η διαδικασία

Η λειτουργία της νέας υπηρεσίας είναι απλή.
Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος αυθεντικοποιείται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο TAXISnet και μετά υποβάλλει αίτηση για την έκδοση του ειδικού σήματος, αφού δηλώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.
Ο έλεγχος για το αν το όχημα υπάγεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες γίνεται αυτόματα και, εφόσον διαπιστωθεί ότι το όχημα πληροί τις προδιαγραφές, το ειδικό σήμα εκδίδεται απευθείας σε μορφή PDF.
Επισημαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος οφείλει είτε να το εκτυπώσει, είτε να το αποθηκεύσει στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να το επιδεικνύει σε πιθανό έλεγχο της Τροχαίας.
Τέλος, σημειώνεται πως το ειδικό σήμα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, με σκοπό την επαλήθευση του περιεχομένου του εγγράφου.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала