Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου με... μάσκες: Τα μέτρα για τους εορτασμούς της επετείου του «ΟΧΙ»

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos TsakalidisΜαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.10.2021
Βρείτε μας
Όλες οι παρελάσεις και οι εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν κανονικά αλλά με μάσκες. Εξαιρούνται όσοι παρελαύνουν ενώ πριν και μετά υποχρεούνται σε χρήση μάσκας. Η μέγιστη διάρκεια είναι 60'.
Εύλογη είναι η ανησυχία των ειδικών στη Βόρεια Ελλάδα εν όψει της επικείμενης παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να είναι σταθερά αυξημένα. Στο σύνολό της στη Βόρεια Ελλάδα η εικόνα είναι ζοφερή με την πληρότητα στις ΜΕΘ σταθερά ξεπερνά το 90% καθώς το 4ο κύμα της πανδημίας είναι ήδη ορατό.
Το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι οι μαθητικές παρελάσεις της 27ης Οκτωβρίου θα διεξαχθούν κανονικά ενώ την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση. Αξίζει να τονιστεί πως όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προβλέπεται να έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.
Επίσης, με παρουσία πιστών θα γίνει τη Δευτέρα η λιτανεία και την Τρίτη η επίσημη δοξολογία στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ασχέτως εάν η συμπρωτεύουσα «βράζει» από κρούσματα και τα νοσοκομεία της βρίσκονται στο «κόκκινο».
Άρμα στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.10.2021
Ελλάδα
Κορονοϊός: «Εορτασμοί και παρέλαση θα φέρουν την έκρηξη του περασμένου Νοεμβρίου - Θα ήταν τρέλα»

Ανεμβολίαστοι και μη στις παρελάσεις δίπλα - δίπλα

Όπως έχει δηλώσει η Ματίνα Παγώνη στο MEGA όλοι όσοι προτίθενται να παρευρεθούν στις παρελάσεις θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κρατώντας τις εύλογες αποστάσεις φορώντας μάσκες. «Το πρόβλημα στις παρελάσεις είναι ότι δεν ξέρεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή ασυμπτωματικός».

Κάθετα αρνητική η Αθηνά Λινού

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, εκτιμά πως οι παρελάσεις δεν θα πρέπει να γίνουν ελεύθερα καθώς θα υπάρχει συγχρωτισμός και αύξηση στη συνέχεια των κρουσμάτων.

Όλοι με μάσκα

Κατά την παρακολούθηση της παρέλασης θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκα δήλωσε η διευθύντρια Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.
Ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021
Ελλάδα
Εξαδάκτυλος: Να γίνει οπωσδήποτε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλιώς θα υπάρξει διχασμός

«ΌΧΙ» σε ανεμβολίαστους

«Να γίνουν οι παρελάσεις με συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων πολιτών», είχε προτείνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΝΑ Ευαγγελισμός Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ωστόσο, δεν εισακούσθει καθώς πρακτικά η διαδικασία ελέγχου δεν θα ήταν εύκολη.

Η απόφαση για την περιφέρεια Ημαθίας

Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις σε όλη την περιφέρεια καθώς η διασπορά κορονοϊού έχει λάβει μεγάλη έκταση σε τοπικό επίπεδο.

Ποιοι επιτρέπεται να μην φορούν μάσκες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πως σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους εξαιτίας του συγχρωτισμού. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική (σ.σ. κρατούνται οι αποστάσεις λόγω στοίχισης) όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση να φορούν τις μάσκες προστασίας είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είτε όχι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αθήνα
27η Οκτωβρίου 2021: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Κεντρική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, εκπροσώπους Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπους Σώματος Αδελφών Νοσοκόμων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κτλ. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό.
28η Οκτωβρίου 2021: Τέλεση επίσημης δοξολογίας. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, από εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, των πολιτικών κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπων και οδηγών ενώπιον της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, παρισταμένων εκπροσώπων της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας.
Να τονισθεί πως δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θεσσαλονίκη
Την 25η Οκτωβρίου 2021: Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.
Την 26η Οκτωβρίου 2021: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.
Την 27η Οκτωβρίου 2021: Παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.
Την 28η Οκτωβρίου 2021: Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала