Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Η χειρότερη παρενέργεια της κατανάλωσης αλκοόλ

CC0 / / Κόκκινο κρασί σε ποτήρι
Κόκκινο κρασί σε ποτήρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.10.2021
Βρείτε μας
Ενώ η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με καρδιαγγειακά οφέλη και πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το αλκοόλ ως μέσο για να χαλαρώσουν η κατανάλωσή του, ακόμη και ελάχιστη, ενέχει κινδύνους για την υγεία σας.
Σύμφωνα με την Alicia Galvin, διαιτολόγο, το αλκοόλ προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη γαστρεντερική υγεία. «Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση», αναφέρει στο «eatthis.com».

Το φαινόμενο της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

Η Galvin, ανέφερε ότι «Το αλκοόλ χαλαρώνει τον κατώτερο οισοφάγο σφιγκτήρα, δηλαδή τη ζώνη των μυών μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου. Όταν συμβεί αυτό, τα οξέα του στομάχου μπορούν πιο εύκολα να αναρριχηθούν στον οισοφάγο και να προκαλέσουν περιστασιακή καούρα» (σ.σ.γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση).
Εάν πίνετε τακτικά αλκοόλ, αυτά τα επεισόδια καούρας μπορούν να γίνουν πιο συχνά και να αυξήσουν με την πάροδο του χρόνου τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, αναφέρει.
Κοιλιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.10.2021
Καούρα: Από τι προκαλείται και με ποιες ασθένειες συνδέεται

Ο καρκίνος αδενοκαρκινώματος του οισοφάγου

«Τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση έχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αδενοκαρκινώματος του οισοφάγου. Ο κίνδυνος αυτός φαίνεται να είναι υψηλότερος σε όσους έχουν πιο συχνά συμπτώματα», συμβουλεύει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Εάν έχετε ευαισθησία στο στομάχι, η κατανάλωση πικάντικων φαγητών δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.10.2021
Καούρα: Πώς να την καταπολεμήσετε με φυσικούς τρόπους

Οισοφάγος Barrett

Ο οισοφάγος Barrett είναι η μετάπλαση του επιθηλίου του βλεννογόνου του οισοφάγου από πλακώδες σε κυλινδρικό μονόστιβο με εμφάνιση καλυκοειδών κυττάρων και πρόκειται για μια προκαρκινική αλλοίωση σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Το αλκοόλ αναστέλλει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών στο λεπτό έντερο

Ωστόσο, η διαιτολόγος επισημαίνει ότι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση δεν είναι η μόνη γαστρεντερική πάχυνση που μπορεί να προκαλέσει το αλκοόλ. «Το αλκοόλ αναστέλλει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών στο λεπτό έντερο και αυξάνει τη μεταφορά τοξινών μέσω των εντερικών τοιχωμάτων. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη επιδράσεων που σχετίζονται με το αλκοόλ στο ήπαρ και σε άλλα όργανα», λέει η Galvin, προσθέτοντας ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να παρεμποδίσει την ελεύθερη κυκλοφορία των εντερικών μυών, οδηγώντας σε διάρροια και αναπαραγωγή βακτηρίων γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη διαπερατότητα της εντερικής επένδυσης.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала