Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOCΕλληνική σημαία στη θάλασσα
Ελληνική σημαία στη θάλασσα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.10.2021
Βρείτε μας
Η 28η Οκτωβρίου 2021 είναι η 301η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Επέτειο του «ΟΧΙ» καθώς και τη φωτοφώρο Σκέπη της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας.
Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, που είναι η 301η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Επέτειο του «ΟΧΙ» καθώς και τη φωτοφώρο Σκέπη της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας.
Επίσης, τιμάται η μνήμη των Ιερομαρτύρων Κυριακού και Αθανασίου του εκ Σπάρτης Ατταλείας, των Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των τέκνων αυτών, των Μαρτύρων Αφρικανού, Μαξίμου, Τερεντίου, Πομπηίου, Φωκά και των 36 συν αυτών, των αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων των εν Ρεθύμνη: Αγγελή, Γεωργίου, Μανουήλ και Νικολάου, καθώς και του Αθανασίου του νέου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη του Στεφάνου επισκόπου, του Σαβαΐτου, των Φιρμιλιανού, επισκόπου Καισαρείας, και Μελχίωνος πρεσβυτέρου, του Αρσενίου αρχιεπισκόπου Σερβίας, της Φεβρωνίας και των Αβραμίου Επισκόπου, Θεοφίλου Ιερομάρτυρα, Άμπαν, Λιόμπα και Διομήδους.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, την 28η Οκτωβρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Νεφέλη.
Βήλη, Βίλια.
Ευνίκη, Ευνίκα.
Τέλος, η 28η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων και Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала