Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Αρτηριακή πίεση: Αυτό το πράσινο ποτό μπορεί να τη «ρίξει»

© Φωτογραφία : pixabayΠιεσόμετρο
Πιεσόμετρο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.10.2021
Βρείτε μας
Η υψηλή πίεση του αίματος, γνωστή και ως υπέρταση, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Ευτυχώς, η πίεση μπορεί να μειωθεί με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Έρευνα έχει βρει ότι ένα πράσινο ρόφημα μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Η υψηλή πίεση του αίματος μπορεί να θεωρηθεί «σιωπηλός δολοφόνος» λόγω της απουσίας συμπτωμάτων.
Όταν η δύναμη του αίματος είναι σταθερά πολύ υψηλή, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Άρα, η εύρεση τρόπων για έλεγχο της πίεσης και διατήρησής της σε φυσιολογικά επίπεδα, είναι μείζονος σημασίας.
Ευτυχώς, ακόμη και μερικές μικρές διατροφικές τροποποιήσεις έχει αποδειχθεί πως έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Express, μία από αυτές είναι αρκετά εύκολη και μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι της: χυμός σέλινου. Όπως έχει αποδειχθεί, το σέλινο βελτίωσε τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης σε ασθενείς που είχαν ήπιες έως μέτριες αυξήσεις.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.10.2021
Υψηλή αρτηριακή πίεση: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο του «σιωπηλού δολοφόνου»
Ειδικότερα, ερευνητές μελέτησαν το κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθάει και σε χυμό. Έτσι, διεξήχθη έρευνα σε 24 ασθενείς με συστολική αρτηριακή υπέρταση.
Συστολική υπέρταση είναι όταν η συστολική αρτηριακή πίεση είναι υψηλή, αλλά η διαστολική φυσιολογική. Η συστολική και η διαστολική αρτηριακή πίεση είναι οι δύο αριθμοί που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή της αρτηριακής πίεσης.
Έναν μήνα μετά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «η μέση συστολική αρτηριακή πίεση ήταν χαμηλότερη μετά τη χορήγηση χυμού σέλινου».
Παντζάρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.10.2021
Υπέρταση: Ο «άγνωστος» κόκκινος χυμός που ρίχνει την πίεση
Όπως συμπέραναν, ο χυμός μπορεί να μειώσει τη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση σε ασθενείς με συστολική υπέρταση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала