Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ιταλία: Πέθανε ο «πατέρας του τιραμισού» - Πώς δημιουργήθηκε το γλυκό

CC0 / Pixabay / Τιραμισού
Τιραμισού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.10.2021
Βρείτε μας
Mια θρυλική μορφή της Ιταλίας, ο εστιάτορας Άλντο Καμπεόλ, ο οποίος είναι πιο γνωστός από τα μέσα της χώρας ως «πατέρας του τιραμισού», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών.
Ο Καμπεόλ ήταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Le Beccherie» στη βόρεια Ιταλία, όπου επινοήθηκε το διάσημο επιδόρπιο από τη σύζυγό του και από έναν σεφ.
Το γλυκό, το οποίο περιέχει μπισκότα βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται από το ιταλικό κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε, προστέθηκε στο μενού του εστιατορίου το 1972, αλλά οι ιδιοκτήτες του ποτέ δεν καταχώρησαν την πατέντα.
Έκτοτε, σύμφωνα με το BBC, έγινε ταυτόσημο της ιταλικής κουζίνας και υιοθετήθηκε από σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Υπήρξαν μακροχρόνιες διαφωνίες σχετικά με την προέλευση του τιραμισού, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι σερβιρίστηκε ως αφροδισιακό σε έναν οίκο ανοχής στη βόρεια ιταλική πόλη Τρεβίζιο.
Ωστόσο, είναι ευρέως αποδεκτό ότι η συνταγή πρωτοεμφανίστηκε στο εστιατόριο του Campeol.
Ο Luca Zaia, κυβερνήτης της περιοχής Βένετο, ήταν μεταξύ εκείνων που απέδωσαν φόρο τιμής, γράφοντας στο Twitter ότι η πόλη «(έχασε) άλλο ένα αστέρι στην ιστορία του φαγητού και του κρασιού της».

Τιραμισού: Πώς δημιουργήθηκε το γλυκό

Το «Le Beccherie» άνοιξε το 1939 με ιδιοκτήτες της οικογένεια Καμπεόλ και στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου το ανέλαβε ο Άλντο.
Σύμφωνα με τον συνδημιουργό του τιραμισού, τον σεφ Ρομπέρτο Λινγκουανότο, το γλυκό ήταν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος κατά την παρασκευή παγωτού βανίλιας.
Ο Λιγνκουανότο έριξε λίγο τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ με αυγά και ζάχαρη και αφού παρατήρησε την ευχάριστη γεύση του μείγματος, το είπε στη γυναίκα του Καμπεόλ, Άλμπα.
Halloween: Μπισκότα μοιάζουν με ακκαθαρσίες γάτας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.10.2021
Το απόλυτο γλυκό για το Halloween: Μπισκότα σαν κακά γάτας - Βίντεο
Στη συνέχεια, το ζευγάρι τελειοποίησε το επιδόρπιο προσθέτοντας σαβαγιάρ εμποτισμένα με καφέ και πασπαλίζοντάς το με κακάο. Έτσι κάπως δημιουργήθηκε το Tireme Sù, που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «ανέβασέ με».
Το πιάτο εμφανίστηκε σε βιβλίο μαγειρικής σε ένα τεύχος του 1981 στο Βένετο, μια τοπική έκδοση αφιερωμένη στο φαγητό και το κρασί, και τώρα είναι ένα από τα πιο γνωστά επιδόρπια της Ιταλίας.
Οι παραλλαγές του τιραμισού περιλαμβάνουν αλκοόλ, όπως ρούμι ή κρασί μαρσάλα, αλλά η αρχική συνταγή, που πιστοποιήθηκε από την Ιταλική Ακαδημία Κουζίνας το 2010, ήταν χωρίς αλκοόλ επειδή προοριζόταν να είναι φιλική για τα παιδιά.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала