Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πούτιν στη G20: Η Ρωσία πρωτοστατεί στη μείωση των εκπομπών άνθρακα - Να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες

© Sputnik / Evgenij Paulin / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΒλαντίμιρ Πούτιν στη G20
Βλαντίμιρ Πούτιν στη G20 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.10.2021
Βρείτε μας
«Η Ρωσία αντιλαμβάνεται την απειλή που της δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και θεωρεί ότι η καταπολέμησή της αποτελεί κοινό σημείο για τη διεθνή συνεργασία για τις επόμενες δεκαετίες» σημειώνει ο Βλ. Πούτιν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του την δεύτερη ημέρα της G20 υπογράμμισε πως η Ρωσία πρωταγωνιστεί στην κούρσα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, καλώντας και άλλες χώρες να μπουν στο ίδιο μονοπάτι για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.
«Πιστεύουμε ότι τα μέλη της G20 πρέπει να οδηγήσουν τον κόσμο στη δημιουργία καθολικών, δίκαιων και, κυρίως, διάφανων κανόνων για την ρύθμιση της κλιματικής αλλαγής» τόνισε και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει με την εφαρμογή πρωτοβουλιών για το κλίμα και το περιβάλλον.
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.10.2021
Κόσμος
Πούτιν στη G20: Άμεση και αμοιβαία αναγνώριση των εμβολίων κατά του κορονοϊού
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, αυτοί οι κανόνες πρέπει να βασίζονται σε αμοιβαία αποδεκτά μοντέλα για την καταμέτρηση και την παρακολούθηση της εκπομπής και της δέσμευσης αερίων.
«Οι πηγές ενέργειας με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα – πυρηνικές, υδροηλεκτρικές, αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις – έχει ξεπεράσει το 40% στη Ρωσία. Εάν μετρήσετε το φυσικό αέριο, το οποίο έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα μεταξύ των υδρογονανθράκων, θα δείτε το ποσοστό να φτάνει το 86%. Είναι ένα από τα καλύτερα ποσοστά στον κόσμο», επεσήμανε.
Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να φτάσει σε πλήρη ουδετερότητα άνθρακα το αργότερο έως το 2060, όπως σημείωσε ο κ. Πούτιν.
Εξήγησε ωστόσο, πως αυτό θα πρέπει να γίνει με μελέτη και σχέδιο, καθώς η αιολική ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές, για παράδειγμα, είναι τέσσερις φορές χειρότερη από την πυρηνική ενέργεια από περιβαλλοντική άποψη.
O Πούτιν στη Σιβηρία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.09.2021
Κόσμος
"Μέχρι και οι αρκούδες ξέρουν τον Πούτιν": Εκδρομή στην άγρια φύση της Σιβηρίας για τον Ρώσο πρόεδρο
Για τον πρόεδρο της Ρωσίας, η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να δοκιμάσει διάφορες ενέργειες για το κλίμα, όσον αφορά τον καθαρό αντίκτυπο που υπάρχει στις ανάλογες εκπομπές.
«Μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ότι, για παράδειγμα, η διατήρηση των δασών στη Ρωσία ή στη Λατινική Αμερική θα ήταν πιο αποτελεσματική από την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ορισμένα έθνη», ανέφερε.
Επιπροσθέτως, επεσήμανε πως η Μόσχα όχι μόνο θα μειώσει τις εκπομπές αερίων που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά θα επενδύσει κομμάτι από τη ρωσική οικονομία επίσης σε έργα αναδάσωσης και προστασίας της φύσης αλλά και βελτίωσης της αποδοτικότητας της γεωργίας.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала