Η Ινδία αποκαλύπτει το πρώτο της stealth drone - Βίντεο

© Φωτογραφία : YouTube/Reach DefenceΗ Ινδία αποκάλυψε το πρώτο της stealth drone
Η Ινδία αποκάλυψε το πρώτο της stealth drone - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.10.2021
Η Ινδία παρουσίασε σε βίντεο το πρώτο της stealth drone, βάζοντας την ασιατική χώρα σε έναν στενό κύκλο χωρών στον κόσμο που αναπτύσσουν τέτοιες τηλεχειριζόμενες ιπτάμενες μηχανές.
Το πρώτο stealth drone της Ινδίας ονομάζεται SWIFT και αποτελεί ένα μικρότερο αντίγραφο του τελικού σχεδίου, που θα ονομάζεται Ghatak.
Το τελικό του μέγεθος παραμένει άγνωστο, αλλά όσον αφορά στο SWIFT: οι διαστάσεις του είναι 4 μέτρα μήκος, άνοιγμα φτερών 5 μέτρα, βάρος ένας τόνος, αυτονομία 20 χλμ ή μια ώρα πτήση και μέγιστο ύψος μέχρι 6 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, το πρότζεκτ αναπτύσσει ο οργανισμός αμυντικής έρευνας και ανάπτυξης της Ινδίας και στις εικόνες παρακολουθούμε δοκιμές στο έδαφος, χωρίς να διευκρινίζεται εάν το αεροσκάφος έχει ήδη δοκιμαστεί σε πτήση.
Όσον αφορά στα συνολικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του, το SWIFT δεν παρουσιάζει διαφορές με τα αντίστοιχα drone, όπως είναι το ρωσικό S-70 Ojotnik ή το αμερικανικό X-47B.
Πρόκειται για ένα ιπτάμενο φτερό με μια μηχανή τοποθετημένη στην κορυφή.
Στο βίντεο διακρίνονται πολλοί εξωτερικοί αισθητήρες και συσκευές στην άτρακτο, αλλά πιθανότατα πρόκειται μόνο για όργανα δοκιμών και δεν θα βρίσκονται στην τελική εκδοχή του drone.
Επίσης, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το σύστημα προσγείωσης, που μοιάζει τεράστιο για ένα αεροσκάφος αυτών των διαστάσεων, αλλά όπως και στην περίπτωση των αισθητήρων, πιθανότατα, δεν θα είναι έτσι στην τελική βερσιόν του.
Να σημειώσουμε ότι η ανάπτυξη του πρώτου stealth drone της Ινδίας πρόκειται για μυστικό πρόγραμμα και όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες τόσο για το SWIFT όσο και για το Ghatak είναι ανεπίσημες.
Να τονίσουμε ότι η πρώτη φορά που η ύπαρξη του πρότζεκτ Ghatak έγινε γνωστή ήταν πίσω στα 2011, με τις πρώτες εικόνες ενός SWIFT με διαστάσεις δύο μέτρων να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο στις 2018.
Το ρωσικό drone Ojotnik - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.01.2021
Ojotnik: To εντυπωσιακό ρωσικό drone μάχης υπεβλήθη σε δοκιμές
Δεδομένου ότι αυτό είναι το πρώτο βίντεο από τις δοκιμές εδάφους, είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πότε η τελική εκδοχή του Ghatak θα είναι έτοιμη να απογειωθεί για πρώτη φορά.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала