Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μητσοτάκης: Microsoft, Cisco, Digital Realty και Pfizer επιλέγουν την Ελλάδα για επενδύσεις

© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos MyrillasΚυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.11.2021
Βρείτε μας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη, που οφείλει να συνοδεύεται από ευκαιρίες για όλους και στο σχετικό δίχτυ προστασίας ειδικά για τους πιο ευάλωτους.
Για ισχυρή ανάπτυξη του 2022 που θα έχει διάρκεια και τα οφέλη της θα αφορούν το κράτος, τις επιχειρήσεις και, κυρίως, τους πολίτες, καθώς θα είναι ανάπτυξη για όλους, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε άρθρο του, στην ιστοσελίδα ethnos.gr, η Ελλάδα προσανατολίζεται, πλέον, στην εξωστρέφεια, στην τεχνολογία και τις εξαγωγές, και σε εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Microsoft, η Cisco, η Digital Realty, η Pfizer οι οποίες την επιλέγουν για να κάνουν επενδύσεις.

«Τα περίπου 70 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων που θα εισρεύσουν στη χώρα, τα επόμενα χρόνια, θα κινητοποιήσουν παράλληλα και δεκάδες δισεκατομμύρια ιδιωτικές επενδύσεις. Και ακόμη, τα 35 δισεκατομμύρια της αύξησης των καταθέσεων, από τα οποία 20 αφορούν αποταμιεύσεις νοικοκυριών» αναφέρει.

Προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι Έλληνες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας, ενώ λειτουργούν 46.000 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες λειτουργούσαν και πριν τον κορονοϊό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, 24 Σεπτεμβρίου 2021 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.11.2021
Ελλάδα
Ομιλία Μητσοτάκη στην COP26: Το σχέδιο για την «πράσινη» μετάβαση της Ελλάδας

«Στο μέτωπο των μεγάλων έργων, τέλος, επενδύσεις, όπως του Ελληνικού και της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν ξεμπλοκάρει και προχωρούν. Κατασκευάζεται, ήδη, ο οδικός άξονας Ε-65 και έχει, επιτέλους, δρομολογηθεί ο ΒΟΑΚ της Κρήτης. Ενώ η Ελλάδα, όπως διαπίστωσαν οι επισκέπτες της φέτος το καλοκαίρι, διαθέτει, πλέον, 14 ανακαινισμένα αεροδρόμια. Έτοιμα προς αξιοποίηση είναι τέσσερα σημαντικά λιμάνια μας για να ακολουθήσουν ακόμη έξι» προσθέτει.

Αναφερόμενος στο νέο μοντέλο ανάπτυξης, αφού σημειώνει ότι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνο των προηγούμενων δεκαετιών και είναι απόλυτα εξωστρεφής, τονίζει ότι ενσωματώνει ως συγκριτικά πλεονεκτήματα τις δύο μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας, την ψηφιακή επανάσταση και την πράσινη οικονομία.
Ο Μητσοτάκης στο Λαύριο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.10.2021
Μητσοτάκης: Όχι σε νέους διχασμούς - Κάποιοι πιστεύουν πως η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα του 2011
Συνόψισε ότι όλα τα θετικά στοιχεία που συνοδεύουν σήμερα την ελληνική οικονομία, μεταφράζονται σταδιακά σε χειροπιαστό όφελος για κάθε Έλληνα.

«Πλουσιότερη Ελλάδα σημαίνει πλουσιότεροι Έλληνες. Η ανάπτυξη οφείλει να συνοδεύεται από ευκαιρίες για όλους και από ένα δίχτυ προστασίας ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Κάτι που, προφανώς, μεταφράζεται σε πολιτικές κατευθύνσεις, μέτρα και πρόνοια. Γιατί αυτό επιδιώκει μία πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση: ανάπτυξη και διάχυση των ωφελημάτων στην κοινωνία. Όχι ανακύκλωση της μιζέριας» τονίζει.

Κλείνοντας τόνισε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα συνεχιστεί έως το τέλος της τετραετίας οπότε και θα κριθεί η αποτελεσματικότητά της.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала