Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πώς γίνεται η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση: Βήμα βήμα η διαδικασία

CC0 / / Υπολογιστής, κινητό
Υπολογιστής, κινητό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Βρείτε μας
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εγγραφή στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης.
Η άυλη συνταγογράφηση αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για να λαμβάνετε στο email ή στο κινητό σας τις συνταγές που γράφει ο γιατρός σας, καθώς και την ενημέρωση για το πότε μπορείτε να εμβολιαστείτε κατά του κορονοϊού με τρίτη δόση.
Η διαδικασία για την εγγραφή είναι απλή και γίνεται μέσα από το ehealth.gov.gr. Για την ενεργοποίησή της θα χρειαστείτε:
Τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet ή κωδικούς ΑΗΦΥ, για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας.
Τον αριθμό ΑΜΚΑ σας ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας κάτω των 18 ετών.
Τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή/και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail), όπου θα σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση.

Βήμα βήμα η διαδικασία με κωδικούς Taxisnet

Καταρχάς, μπορείτε να πάτε είτε στη διαδικτυακή πύλη www.gov.gr είτε κατευθείαν στο ehealth.gov.gr. Από εκεί, επιλέγετε «Είσοδος με TaxisNet» και στη συνέχεια «Είσοδος στην υπηρεσία»
Στη συνέχεια, θα σας ζητηθούν οι κωδικοί Taxisnet και ο ΑΜΚΑ σας, καθώς και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας.
Μετά την επιτυχή σύνδεση, εισέρχεστε στη σελίδα της Άυλης Συνταγογράφησης στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιλέγετε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση (συνταγή φαρμάκων, παραπεμπτικό εξετάσεων)».
© Φωτογραφία : ehealth.gov.grH ιστοσελίδα της άυλης συνταγογράφησης
H ιστοσελίδα της άυλης συνταγογράφησης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
H ιστοσελίδα της άυλης συνταγογράφησης
Θα πρέπει να συμπληρώσετε το κινητό τηλέφωνο ή/και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμείτε να λαμβάνετε τα στοιχεία των συνταγών/παραπεμπτικών που εκδίδονται.
Εάν συμπληρώσετε και τα δύο, τότε η αποστολή των στοιχείων της συνταγής και του παραπεμπτικού γίνεται και με τους δύο τρόπους, δηλαδή και μέσω sms και email.

Επιβεβαίωση και αποθήκευση στοιχείων επικοινωνίας

Για την αποθήκευση των στοιχείων επικοινωνίας, τόσο του αριθμού κινητού τηλεφώνου όσο και του email, απαιτείται πρώτα η επιβεβαίωσή τους, μέσω ενός κωδικού που αποστέλλεται με sms και email, αντιστοίχως.
Η διαδικασία είναι η εξής:
Συμπληρώνετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή/και το email.
Το κουμπί «Επιβεβαίωση» ενεργοποιείται.
Πατώντας το κουμπί «Επιβεβαίωση», ανοίγει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο εισάγετε τον κωδικό που έχετε λάβει είτε μέσω sms, είτε μέσω email, αναλόγως το στοιχείο που θέλετε να επιβεβαιώσετε. Πατάτε «ΟΚ».
Αφού έχετε εισαγάγει επιτυχώς το PIN κινητού ή /και το PIN email, ανοίγει ένα παράθυρο και επιλέγετε «ΟΚ» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
© Φωτογραφία : ehealth.gov.grΕπιβεβαίωση για άυλη συνταγογράφηση
Επιβεβαίωση για άυλη συνταγογράφηση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Επιβεβαίωση για άυλη συνταγογράφηση
Στην περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής PIN εμφανίζεται σχετικό μήνυμα για λανθασμένο PIN, επιλέγετε «ΟΚ» για να κλείσει το παράθυρο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία επιβεβαίωσης.
Εφόσον έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, προχωράτε στην «Υποβολή».

Πώς λειτουργεί η άυλη συνταγογράφηση

Εφόσον επιλέξετε την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνετε τα στοιχεία της συνταγής που σας συνταγογράφησε ο ιατρός, μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο (SMS) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) που θα δηλώσετε και όχι σε μορφή φυσικού εντύπου (τυπωμένης συνταγής).
Στο SMS θα λαμβάνετε το barcode της συνταγής, την ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης ισχύος της συνταγής και στο e-mail θα λαμβάνετε το σύνολο της πληροφορίας της συνταγής (barcode της συνταγής, την ημερομηνία και ώρα καταχώρισής της, τη διάρκεια ισχύος της συνταγής, τις διαγνώσεις και τα φάρμακα).
Όταν θα επισκεφθείτε τον φαρμακοποιό για να εκτελέσετε την ηλεκτρονική συνταγή, δεν θα απαιτείται να προσκομίσετε το φυσικό έντυπο της συνταγής φαρμάκων του ιατρού με την υπογραφή και τη σφραγίδα του.
ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Ελλάδα
Οικονόμου: Στο επόμενο 10ήμερο η τρίτη δόση εμβολίου για όλους - «Παράθυρο» για επιστράτευση γιατρών
Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το κινητό τηλέφωνο ή/και πρόσβαση στο e-mail σας, στο οποίο θα σας αποσταλεί κωδικός επιβεβαίωσης, τον οποίο θα πρέπει να γνωστοποιήσετε στον φαρμακοποιό.
Στην περίπτωση απώλειας του SMS ή/και του e-mail που έχετε λάβει με τον αριθμό της συνταγής (barcode συνταγής), ο φαρμακοποιός μπορεί να αναζητήσει τη συνταγή σας με βάση τον ΑΜΚΑ σας.
Πάντως, όταν εκτελεστεί η συνταγή από τον φαρμακοποιό, θα λάβετε ενημερωτικό μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала