Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν τρώμε σκόρδο κάθε μέρα

© Sputnik / Vitaly Ankov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΣκόρδα
Σκόρδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Βρείτε μας
Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για την πρόληψη του κρυολογήματος, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μας κάνει καλό.
Ο υποψήφιος διδάκτωρ Βιολογικών Επιστημών και Διατροφολόγος, Αλεξάντρ Μιρόσνικοφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Μόσχα 24», μίλησε για τις ευεργετικές ιδιότητες και τους κινδύνους από την κατανάλωση σκόρδου.
Σύμφωνα με τον ειδικό, το σκόρδο περιέχει ισχυρές θειούχες ενώσεις με πιο δραστική την αλισίνη, η οποία μαζί με τα σουλφονικά οξέα εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου και τη συσσώρευση της «κακής» χοληστερόλης.
Τα 100 γραμμάρια σκόρδου περιέχουν τη μισή συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα αλισίνης και όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις πρέπει να καταναλώνουν μία σκελίδα σκόρδο την ημέρα. Επιπλέον, το σκόρδο περιέχει ένα αμινοξύ που ευθύνεται για την αύξηση της δραστικότητάς του.
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.10.2021
Καρκίνος: Η φαινομενικά «υγιεινή» τροφή που αυξάνει τον κίνδυνο «επιθετικής μορφής» κατά 70%

Οι αρνητικές ιδιότητες του σκόρδου

Στις αρνητικές ιδιότητες του σκόρδου περιλαμβάνεται η μεγάλη περιεκτικότητά του σε αιθέρια έλαια που προκαλούν την όρεξη, ενεργοποιώντας το πάγκρεας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για παγκρεατίτιδα.
Επιπλέον, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία ή ταχυκαρδία λόγω διαταραχών στο κυκλοφορικό σύστημα, καθώς και την ανάπτυξη χολόλιθων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ηλικιωμένη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.10.2021
Το τρόφιμο για να φτάσεις τα 100: Τι έδειξε έρευνα στις περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο
Ο Μιρόσνικοφ επισήμανε επίσης ότι το μαύρο σκόρδο που έχει υποστεί ζύμωση, η οποία επιτυγχάνεται σε θερμοκρασία 40-60 βαθμών, είναι πολύ χρήσιμο για τον οργανισμό.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου βελτιώνονται, με αποτέλεσμα πολλές βιταμίνες και μέταλλα να απορροφώνται γρηγορότερα και τέλος να εξουδετερώνεται η μυρωδιά του μετά την κατανάλωση.
Καταλήγοντας, ο διατροφολόγος τόνισε ότι το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για την πρόληψη του κρυολογήματος, ωστόσο, χάνει την αντιβακτηριδιακή του δράση στους άρρωστους.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала